Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Korpsleiding politie Friesland weer op sterkte

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Leeuwarden 20-03-2001 Frans Bakker per 1/4/2001 aangesteld als directeur politie

KORPSLEIDING POLITIE FRIESLAND WEER OP STERKTE

KORPSLEIDING POLITIE FRIESLAND WEER OP STERKTE

De heer F.C.P. Bakker (47) is met ingang van 1 april 2001 aangesteld als directeur politie, tevens plaatsvervangend korpschef, van de politie Friesland.

Na het vertrek van de heer Schönfeld naar de politie Amsterdam-Amstelland, was destijds besloten de daardoor ontstane vacature in de korpsleiding voorlopig niet in te vullen. De afgelopen periode werd echter duidelijk, dat de huidige tweehoofdige korpsleiding te klein is om de gewenste aandacht te geven aan alle belangrijke ontwikkelingen in het korps. Tot deze conclusie was ook de commissie gekomen, die in 2000 het korps gevisiteerd heeft.

De heer Bakker is afkomstig uit de politieregio Gelderland-Midden, waar hij de afgelopen vier jaar de functie had van chef van de divisie Justitiële zaken. Daarvoor was hij in dezelfde regio o.a. hoofd van de afdeling Control en Kwaliteitszorg. Daar aan voorafgaand had hij diverse operationele functies bij de geüniformeerde dienst, de recherche en het Arrestatie Team.

De heer Bakker zal zich als plaatsvervangend korpschef nadrukkelijk bezighouden met de implementatie van gebiedsgebonden werken en de doorontwikkeling van de recherchefunctie. De verdere verdeling van taken binnen de korpsleiding zal in nader overleg bepaald worden.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie