Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen van PvdA over geheime deal tussen Gasunie en Dte

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 20 maart 2001

Vragen van de leden Witteveen-Hevinga en Bolhuis aan de minister van Economische Zaken1. Kent u het berichten over een vermeende zogenoemde "geheime deal" tussen Gasunie en Dte?
2. Zijn er, mede gezien de persberichten van Gasunie en Dte d.d. 12 januari jl. over een oplossing van de controverse tussen beide partijen omtrent transporttarieven, afspraken gemaakt die niet in de openbaarheid zijn gebracht? Zo ja, wat is de inhoud van die afspraken? 3. In hoeverre is het daar gestelde dat Gasunie "de richtlijnen van Dte over indicatieve tarieven en voorwaarden voor het jaar 2001 naast zich neerlegt" correct? Indien er sprake is van (een zekere mate van) correctheid van het gestelde, kunt u dan aangeven in hoeverre Gasunie hiermee de Gaswet of andere wet- en regelgeving overtreedt? Welke middelen staan de toezichthouder danwel u ter beschikking om Gasunie de wet- en regelgeving wel te laten navolgen?
4. Is het gestelde correct dat de Dte voorlopig niet in zal gaan op verzoeken van derden om af te dwingen dat Gasunie de zogenoemde "Tijdelijke Richtlijnen" van de Dte zal navolgen? Zo ja, benadeelt dit dan de totstandkoming van een level-playing-field op een vrije gasmarkt? 5. In hoeverre is het verwijt dat in de genoemde berichtgeving werd geuit over een vermeend gebrek aan onafhankelijkheid van de toezichthouder, correct?

Het Financieele Dagblad 9 maart 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie