Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie KUN: Chemisch etsen van silicium

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die die in de tweede helft van maart 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00

Di 20-03-2001 Chemisch etsen van silicium

15:00 uur Drs. E. van Veenendaal (Natuurwetenschappen, Wiskunde en
Informatica)
Titel proefschrift: From an Atomistic to a Continuum Description of
Crystal Growth. Application
to Wet Chemical Etching of
Silicon
Promotores: Prof. dr. E. Vlieg

Prof. dr. M. Elwenspoek (UT)

Copromotor: Dr. W.J.P van Enckevort

Silicium microsensoren en andere microsystemen vinden steeds meer toepassingen, mede door de ontwikkeling van zogenaamde "smart systems". Nat chemisch etsen van silicium is een belangrijk proces in de microsysteem technologie. Drs. Veenendaal behandelt in zijn proefschrift de fysische chemie van dit etsproces, met als uiteindelijk doel met behulp van de opgedane kennis een etssimulator te ontwikkelen.
Erik van Veenendaal (Nijmegen) studeerde in 1999 cum laude af aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica in de hoofdrichting Numerieke Wiskunde. Voor zijn promotieonderzoek werkte hij werkte hij nauw samen met de afdeling Micromechanische Transduktietechniek van de Universiteit Twente.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie