Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Flevoland: aanhouding op verdenking auto-inbraken

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: District Noord 20-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Aanhouding op verdenking van auto-inbraken
LELYSTAD Na de melding maandagochtend dat twee mensen een man hadden betrapt terwijl hij op de Meent aan het inbreken was in een auto, heeft de politie een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte aangehouden. De schroevendraaier die bij fouillering in zijn zak werd gevonden is in beslag genomen en de verdachte is naar het politiebureau gebracht en voor verhoor ingesloten. Op de parkeerplaats werden twee opengebroken auto`s ontdekt. De politie heeft de eigenaren in kennis gesteld.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD Toen politieagenten maandagavond ter plaatse kwamen bij een aanrijding op de doorgaande weg van de Jol (waarbij niemand gewond raakte), roken zij dat de adem van een van de bestuurders, een 42-jarige Lelystedeling, naar alcohol rook. De man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, waar hij bij de ademanalyse tot 830 ug/l (1,9 promille) kwam. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is met een rijverbod van 10 uren heengezonden. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden. De beide auto`s die bij de aanrijding betrokken waren, moesten worden afgesleept.

Overval op tankstation mislukt
SWIFTERBANT Twee onbekende mannen, waarvan 1 met een bivakmuts over zijn hoofd, hebben maandag aan het eind van de middag een poging gedaan het tankstation aan de Poort te beroven. De 2 bedreigden de medewerker die achter de kassa stond met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Toen deze de daders echter een tijdschrift naar hun hoofd gooide, gingen de 2 overvallers er vandoor zonder iets te hebben buitgemaakt. Zij verdwenen rennend in de richting van de Rabobank. Het onderzoek in de omgeving en het buurtonderzoek dat de politie maandag meteen heeft ingesteld hebben geen verdachten opgeleverd. Getuiogen wordt verzocht contact met de politie op te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie