Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veiligheid voor Nederlander belangrijker dan geluidshinder

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Veiligheid voor Nederlander belangrijker dan geluidshinder

VEILIGHEID VOOR NEDERLANDER BELANGRIJKER DAN GELUIDSHINDER

De veiligheid van de luchtvaart is volgens het Nederlandse publiek geen probleem, maar wel zeer belangrijk. Dit is één van de conclusies uit het Belevingsonderzoek Luchtvaartveiligheid, uitgevoerd door het NIPO in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Er blijkt vaak een spanningsveld tussen veiligheid en milieu, met name geluidshinder. Uit het onderzoek komt naar voren dat bij een afweging de Nederlander de voorkeur geeft aan maatregelen ten gunste van de luchtvaartveiligheid. Men heeft liever wat meer geluid door een baan open te houden, om bij een bepaalde windrichting toch veilig te kunnen landen.

Het onderzoek, dat een actiepunt is van de Nota Veiligheidsbeleid Burgerluchtvaart, bestaat uit twee metingen. Duizend Nederlanders boven de 18 jaar zijn daarbij telefonisch ondervraagd naar hun beleving van luchtvaartveiligheid. De eerste meting was in oktober 1999 en de tweede controlemeting in mei 2000. Het onderzoeksrapport Veiligheidsbeleving Burgerluchtvaart omvat ook de vergelijking tussen de uitkomsten van de tweede en de eerste meting.

Het onderzoek is integraal in te zien op internet: www.venwnieuws.nl

Yvonne de Keulenaar, 070 - 3516582

20 mrt 01 10:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie