Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gespecicialiseerde veiling van CoBrA kunst op Sothebys.com

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Bron: SOTHEBY'S
Zoek soortgelijke berichten
SOTHEBY'S

SOTHEBYS.COM
Press Release

CoBrA kunst op Sothebys.com

Van 19 maart tot 11 april 2001 wijdt SOTHEBYS.COM voor het eerst een gespecialiseerde internetveiling aan kunst van de CoBrA beweging. CoBrA (acroniem voor Copenhagen, Brussel en Amsterdam) werd in 1948 opgericht in Parijs door een aantal jonge kunstenaars waaronder Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen and Egill Jacobsen (Kopenhagen), Pierre Alechinsky en Christian Dotremont (Brussel) en Karel Appel, Constant en Corneille (Amsterdam).
In de periode 1948 tot 1952 werd CoBrA beschouwd als een van de meest vruchtbare bewegingen van het hedendaagse Europa. De veiling is gewijd aan deze beginjaren, maar omvat ook latere werken van de belangrijkste oprichters van de groep en werken van navolgers die tot de dag van vandaag geïnspireerd worden door de ideeën van CoBrA.

De veiling valt samen met de tachtigste verjaardag van Karel Appel, een van de meest vooraanstaande CoBrA-kunstenaars. Ook in drie Nederlandse musea wordt door middel van tentoonstellingen aandacht besteed aan de verjaardag van Appel; het Cobra Museum Amstelveen (beelden, 20 april-12 augustus), Stedelijk Museum Amsterdam (schilderijen, 28 april-24 juni) en het Haags Gemeentemuseum (werken op papier, 28 april-2 september). In de veiling is Appel zeer goed vertegenwoordigd, met ondermeer Tête, een sculptuur van geglazuurd aardewerk uit circa 1974, gesigneerd en genummerd 40/50, dat wordt aangeboden door Sotheby's Associate uit Belgie, de galerie Multiple 13 (richtprijs $ 13.000-15.000) en een acrylverf op board uit circa 1977 (richtprijs $ 12.000-15.000).

SOTHEBYS.COM ging in januari 2000 van start en is nu de leidende internet veilingsite op het gebied van professioneel gegarandeerde kunst, antiek en verzamelobjecten. De site is een marktplaats zonder gelijke, op het gebied van onder meer beeldende- en decoratieve kunst, fotografie, juwelen, horloges, zeldzame boeken en manuscripten, tapijten en verzamelobjecten met gevarieerde prijzen.

www.sothebys.com

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff
Press / Public Relations
Sotheby's Amsterdam
De Boelelaan 30
1083 HJ Amsterdam
Tel. 31 20 550 2205
Fax 31 20 550 2310
(diana.ridderikhoff@sothebys.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie