Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienst Justitiele Inrichtingen met eigen site op internet

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

20.03.01

DJI met eigen site op internet

Vanaf vandaag is de Dienst Justitiële Inrichtingen, agentschap van het ministerie van Justitie, te vinden op het internet onder www.dji.nl. Alle justitiële inrichtingen, waaronder gevangenissen, jeugdinrichtingen en tbs-klinieken vallen onder deze dienst. Op de site is informatie te vinden over de verschillende sectoren van DJI. Algemene informatie zoals uitleg over een gevangenis en een huis van bewaring, de tbs-maatregel of het verschil tussen een opvang- en behandelinrichting voor jeugdigen. Maar ook informatie over wetgeving, de verschillende regimes die worden gevoerd in een inrichting, en informatie over de terugkeer naar de maatschappij. Daarnaast is op de site cijfermateriaal te vinden; hoeveel cellen, hoeveel gedetineerden, en cijfers van incidenten als suïcides en ontvluchtingen. Tevens zijn er voorbeelden te vinden van zogenaamde "bajestaal"; zoals "de Kalverstraat", "brommen" en "telronde" worden uitgelegd. Tot slot kunnen belangstellenden voor een baan bij DJI op deze site terecht.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 20-03-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie