Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intentieovereenkomst kerngebied Noordstrook Schalkwijk

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Intentieovereenkomst kerngebied Noordstrook Schalkwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlem heeft dinsdag 13 maart 2001 besloten om (onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad) een intentieovereenkomst te tekenen met Slokker Vastgoed BV, HBG Vastgoed BV, Bouwfonds Vastgoedontwikkeling BV en De Woonmaatschappij voor de ontwikkeling van het kerngebied van de Noordstrook van Schalkwijk. Dit is het gebied van het voormalige evenemententerrein en de sportvelden. Hier komen minimaal 400 woningen, zowel in de huur- als koopsfeer. Er moeten 40.000 m² kantoren worden gerealiseerd, waarvan minimaal 75% voor de IT-sector. Verder komt er een sporthal met 3 breedtesportvloeren, eventueel aangevuld met sport- en leisurefuncties. De Europaweg wordt verlegd en de infrastructuur wordt aangelegd met de benodigde (ondergrondse) parkeervoorzieningen. Er wordt ook onderzocht of het Linnaeuscollege er gehuisvest kan worden.

Gezamenlijk met de bovenstaande partijen, omwonenden en andere betrokkenen wordt een stedenbouwkundig plan gemaakt. Hiermee is al gestart onder begeleiding van de stadsarchitect Joop Slangen en het stedenbouwkundige bureau Urhahn Urban Design.

De Noordstrook is een van de grootste deelprojecten van het Uitvoeringsplan Schalkwijk 2000+ en draagt daarmee bij aan het realiseren van het Ontwikkelingsplan Haarlem.

19 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie