Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gunstig advies over bescherming van Sint-Amanduskerk

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Bestendige deputatie adviseert gunstig over bescherming als monument van de Sint-Amanduskerk in Ingelmunster Brugge, 19/3/2001
De bestendige deputatie van West-Vlaanderen heeft een gunstig advies uitgebracht over de voorgenomen bescherming als monument van de 18de-eeuwse Sint-Amanduskerk in Ingelmunster.
Omdat de vieringtoren van de driebeukige Sint-Amanduskerk bouwvallig was, werd in 1739 een nieuwe westertoren gebouwd. Bijna een halve eeuw later werd besloten ook het schip en koor van de kerk te herbouwen. De plannen werden opgemaakt door architect Mormal. In 1780-1783 werden het nieuwe driebeukige schip en het halfronde koor opgetrokken in een sobere classicistische stijl. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie