Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openstelling burgemeestersvacatures regio Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

20-03-2001

Openstelling vacatures burgemeester Voorschoten, Noordwijkerhout en KatwijkBestuurlijk proces in regio moet doorgaan

De burgemeestersvacatures in de gemeenten Voorschoten, Noordwijkerhout en Katwijk zullen worden opengesteld. De vacature in Voorschoten is ontstaan doordat burgemeester
mr. P. Cannegieter per 1 maart vervroegd is uitgetreden. In Noordwijkerhout vertrekt burgemeester J.R. Andel per 1 april en in Katwijk burgemeester B. van Wouwe per 1 september. Over de openstelling van de vacatures is uitvoerig overleg geweest tussen minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijks-relaties) en de commissaris van de Koningin de heer
J. Franssen. De minister heeft nu besloten de drie vacatures open te stellen.

Over de bestuurlijke ontwikkelingen in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek is een discussie gaande met de gemeenten, naar aanleiding van de inmiddels door Provinciale Staten vastgestelde notitie Grensverkennend én grensverleggend? en het kabinetsstandpunt over de rapportage Gemeenten: méér dan lokaal bestuur van de Stuurgroep Krachtige Gemeenten. Minister De Vries heeft aan het provinciaal bestuur gevraagd vóór 1 juli a.s. met een plan van aanpak te komen voor de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek. Gedeputeerde Staten werken daaraan in overleg met de betrokken gemeenten.

Gedeputeerde Staten beklemtonen dat, ook al worden de vacatures in Voorschoten, Noordwijkerhout en Katwijk nu opengesteld, het proces van bestuurlijke ontwikkelingen in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek onverminderd doorgang moet vinden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie