Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhoven stelt verhalenvertellersteam 'Rode Lopers' in

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 maart 2001, no. 38

Rode Lopers vertellen Eindhovense 'TechnoTales'

Samenwerking gemeente, VVV en Academie voor Drama

De gemeente Eindhoven heeft het initiatief genomen tot de vorming van een speciaal verhalenvertellersteam dat onder de naam 'De Rode Lopers' bij evenementen, congressen en bijeenkomsten zal optreden. De kern van het verhalenpakket zijn de zogeheten 'TechnoTales', anekdotes uit de wereld van de Eindhovense technologie-economie. In de loop van de tijd zullen andere wetenswaardige anekdotes aan het verhalenpakket worden toegevoegd, zodat per evenement een passend onderwerp kan worden gekozen.

Het idee is ontstaan bij de gemeentelijke afdeling Communicatie & Stadspromotie waar men op zoek is naar manieren om de technologische geschiedenis van de stad dichter bij de gewone Eindhovenaren te brengen. Uit de vorig jaar gehouden gemeentelijke inwonersenquête bleek, dat de bekendheid van de promotieslogan 'Eindhoven voorop in technologie' toeneemt maar dat het de mensen moeite kost uit te leggen wat de stad op dit terrein in huis heeft. Philips en DAF weet iedereen wel te noemen, maar de technologische prestaties van de stad zijn ook verbonden met andere bedrijven en instellingen als de Technische Hogeschool. De historie gaat wat dat betreft terug tot in de 19e eeuw. De Rode Lopers zullen hierover anekdotes ophalen en op een onderhoudende manier vertellen. Het is de bedoeling dat toehoorders de anekdotes spontaan zullen doorvertellen in de familie- en vriendenkring.

De gemeente werkt in dit project samen met de Eindhovense VVV en de Academie voor Drama (onderdeel van Fontys Hogescholen). De VVV zorgt voor de verhalenvertellers: een selectie van stadsgidsen die veel weten van de stad en ervaring hebben met het vertellen van verhalen aan groepen die in de Eindhoven worden rondgeleid. In de loop van de tijd kan het verhalenvertellersteam worden uitgebreid met Eindhovenaren die zich hiervoor aanmelden. De Academie voor Drama begeleidt de stadsgidsen bij het ontwikkelen van de 'act'. Docent Martijn Bouwman, onder meer adviseur van Theo Maassen, zal de kwaliteit van de 'performance' van de Rode Lopers zo sterk mogelijk maken en de vertellers begeleiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie