Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voormalig gemeentehuis Niewegein ingestort

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Voormalig gemeentehuis ingestort
Op maandag 19 maart jongstleden deed zich bij de sloop van het voormalig gemeentehuis onbedoeld een instorting voor. In het middenstuk van het gebouw viel het puin van de bovenste verdieping door de vloeren naar beneden, tot in de kelder. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was geen materiële schade. Wel was er even sprake van stofoverlast. Tijdens de instorting was geen asbest meer in het gebouw aanwezig. Alle asbest was begin maart gesaneerd.

Bij een poging van de sloopaannemer om puin van een verdiepingsvloer te verwijderen, deed de instorting zich voor. Tijdens de instorting is geen gevaar voor omstanders geweest. Er is geen puin buiten de schutting terechtgekomen.
Het middenstuk van het gebouw zakte in. De twee zogenoemde stabiliteitskernen (waarin in het voormalig gemeentehuis de trappenhuizen en liftschaft zaten) staan nog overeind. Deze kolommen worden verder via de oorspronkelijk afgesproken methode gesloopt: de vijfde verdieping en het dak met de kogel, de vierde verdieping tot en met de kelder volgens de methode van knabbelen.Invoerdatum 21-3-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie