Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VISMA 2001 als nationale trefpunt voor hengelsport

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gezellig, vernieuwend en compleet
VISMA 2001: hét nationale trefpunt voor hengelsport

Rotterdam, 17 januari 2001 - Van woensdag 21 tot en met zondag 25 maart is het
Rotterdamse Ahoy' het toneel van VISMA 2001. Dé grootste en belangrijkste consumentenbeurs voor hengelsportliefhebbers en geïnteresseerden voor de sportvisserij wordt druk bezocht door zowel de amateur als de wedstrijdvisser. Deze 33e Nationale Hengelsportbeurs toont aan het begin van het nieuwe visseizoen de nieuwste snufjes en laatste wetenswaardigheden van 's lands populairste hobby. Begin februari geeft de internetsite van VISMA 2001, www.rtb.nl/visma een beeld van de activiteiten op de beurs.

Deze week is de voorbereiding van de beurs van start gegaan. Volgens de talrijke exposanten op de jaarlijkse persbijeenkomst is de beurs het neusje van de zalm wat betreft primeurs, innovatieve producten en vooral veel mooi materiaal en nieuwe vakantiebestemmingen. Een jaarlijks toenemend aantal exposanten bewijst dat de VISMA is uitgegroeid tot de favoriete stek voor hengelsport- liefhebbers en iedereen die de recreatieve en sportieve kanten van het vissen een warm hart toedraagt. Ook dit jaar kunnen de bezoekers rekenen op de deelname van vele bedrijven en instellingen. In ruim honderd stands kan de bezoeker veel informatie aan de haak slaan over de nieuwste ontwikkelingen van materialen, visuitrusting en allerlei accessoires. Ook vindt er de grootste visbotenshow plaats en kan de bezoeker op zoek gaan naar vele aantrekkelijke visbestemmingen in binnen- en buitenland.

Kijken, meedoen en ervaren
Voor het eerst wordt op de beurs ook de Innovatieprijs 2001 uitgereikt. De exposant met het meest innovatieve product en de beste presentatie krijgt deze prijs. De beoordeling wordt gedaan door een vakkundige jury, maar ook de bezoekers van de beurs krijgen een stem.
Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de jeugd zijn er tal van leerzame activiteiten. De bezoeker kan meedoen aan verschillende workshops en demonstraties bijwonen over karpervissen, vliegvissen en zeevissen. Ook kan de bezoeker oefenen op de castingbaan met echte vissen en nuttige tips aan de haak slaan in het Vistheater. De NVVS brengt in samenwerking met de OVB een schitterende vijver mee met bijna alle vissoorten van de Nederlandse wateren. Maar waar vissers elkaar ontmoeten, is in de Ierse pub of in het visserscafé. Wil men echt mee kunnen praten over grote vissen, dan zal de bezoeker ogen tekort komen voor de fotowand met de grootste gevangen vissen in de Nederlandse hengelhistorie.

Beet Hengelsport Promotie Prijs
Traditiegetrouw wordt tijdens de opening van VISMA op woensdag 21 maart om 10.30 uur, de 'Beet Hengelsport Promotie Prijs' uitgereikt aan iemand die de hengelsport op bijzondere wijze heeft gepromoot. Dit jaar staat de prijs in het teken van het 25 jarig jubileum van het blad Beet. De genomineerden zijn in de decemberuitgave van het magazine voorgesteld. Tot 20 februari a.s. kunnen de lezers van het maandblad hun favoriete kandidaat voordragen bij de redactie van het magazine. Tijdens de beursperiode zal de stand een feestelijk tintje dragen en zullen bekende Nederlanders de feestvreugde alleen maar verhogen.

Informatie
VISMA 2001 in Ahoy' Rotterdam is op werkdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen: f 17,50, 65-plussers: f 15,-, kinderen tot en met
12 jaar: f 10,- en een gezinskaart, voor 2 volwassenen en 2 kinderen: f 45,-.

Organisatie
VISMA 2001 is georganiseerd door RTB Beurzen. Naast deze beurs is RTB Beurzen ook verantwoordelijk voor Binnen&Buitenshuis 2001 (van 6 tot en met 11 maart).
In het najaar treft u in Ahoy' Rotterdam de beurzen Femina, SkiHapp en Boekfest aan. Daarnaast organiseert RTB Beurzen ook de vakbeurzen View en Hout. RTB Beurzen is vooralsnog de eerste en enige beursorganisatie die ISO 9002 gecertificeerd is.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie