Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Hermans bezoekt Hogeschool Holland

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOGESCHOOL HOLLAND

Minister Hermans bezoekt Hogeschool Holland

Amsterdam-Diemen, 22 februari 2001

Minister Hermans bezoekt Hogeschool Holland vanwege eerste lustrum in samenwerking Indonesië

Op 21 maart aanstaande organiseert de Hogeschool Holland een seminar met als thema 'e-University & e-learning as tools of international exchange.' De sprekers, waaronder Minister Hermans van Onderwijs & Wetenschappen, de Indonesische ambassadeur mr. Abdul Irsan en Bert Bakker, D66-Tweede Kamerlid en specialist Hoger Onderwijs en Nieuwe Media zullen ingaan op de ontwikkeling van leerroutes op het terrein van e-learning en internationalisering. Aanleiding van het seminar is het eerste lustrum in de samenwerking van de Hogeschool Holland met het hoger onderwijs in Indonesië.

Gedurende de periode 1996-2001 is een enorme toename aan activiteiten op de Hogeschool Holland te signaleren in de richting van het Verre Oosten in het algemeen en Indonesië in het bijzonder. Met het seminar wordt een periode gemarkeerd die de Hogeschool Holland voor nieuwe vragen stelt. Hoe zal de toekomst van die samenwerking met het Indonesisch hoger onderwijs de komende vijf jaar eruit zien? Wat is de toegevoegde waarde van e-Learning en afstandsonderwijs in de samenwerking met partners in het Verre Oosten?

Belangrijke aspecten die tijdens het seminar aan de orde zullen komen zijn: recente ontwikkelingen in het hoger onderwijs in Indonesië, e-university en het Nederlandse overheidsbeleid, teleleren en de convergentie tussen onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van de universiteiten van Delft, Amsterdam en Twente voorbeelden uitwerken uit de praktijk van afstandsonderwijs en internationalisering en worden presentaties gegeven door bedrijven als CISCO, Materna, IBM en ScienceGuide.org. Vanuit enkele business units van de Hogeschool Holland worden workshops aangeboden rondom een model van e-University en teleleren; e-University and Small Business; Economie Compact en internationaal afstandsonderwijs.

Aanmelden:

Hogeschool Holland
Mevrouw drs. Inge Gulickx
Manager Marketing & Communicatie
(i.gulickx@hsholland.nl)
Tel.020-49510 12
Postbus 261, 1110 AG Diemen.

Meer informatie:

Drs.Paul Minnee
directeur Internationale Betrekkingen
(p.minnee@hsholland.nl)

Dr.Marien van den Boom
Cross-Cultural Communications & New Media
(m.v.d.boom@hsholland.nl)

22 feb 01 10:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie