Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVMC daagt NS Reizigers voor de rechter

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 21 maart 2001

VVMC daagt NS Reizigers voor de rechter

De VVMC, de grootste vakbond voor rijdend personeel, heeft besloten de directie van NS Reizigers voor de rechter te dagen. De VVMC eist heropening van het overleg over Bestemming Klant door middel van een kort geding. De bond zal het verzoek deze week aan de directie van NSR voorleggen. Indien de directie niet aan de eis van de VVMC tegemoet komt dan zal de zaak in de loop van volgende week worden ingediend bij de rechtbank in Utrecht.

De VVMC heeft deze beslissing genomen omdat er op korte termijn geen oplossing lijkt te komen in het conflict met de NS. Het doel van het kort geding is om weer terug te keren naar normale arbeidsverhoudingen. De huidige gespannen situatie mag niet langer meer duren. De belasting voor onze achterban is te hoog om een eventueel resultaat van de commissie Stekelenburg/Blankert af te wachten. Onze leden kunnen de werkdruk nu al nauwelijks aan en de treinen blijven rijden door de inzet van dit loyale treinpersoneel, aldus VVMC-bestuurder Hubert Vankan.

De VVMC had gehoopt dat er door het interim-advies van de commissie weer ruimte zou komen om de patstelling te doorbreken. De weigering van de NS-directie om het advies op te volgen, gooide gisteren de deur dicht. Ook de commissie werd zonder pardon opzij geschoven. De grootste vakbond voor machinisten en conducteurs is niet langer bereid om aan dit schimmenspel mee te werken.

Vakbondsbestuurder Hubert Vankan: De VVMC neemt nu het heft zelf in handen in plaats van braaf af te wachten waar de directie mee zal komen. Om de situatie te stabiliseren zullen we opnieuw aan tafel moeten en vanaf het nulpunt moeten beginnen. Dit betekent weer terug naar de periode van voor het basisakkoord. Op deze manier gaan we werken aan een duurzame oplossing die het bedrijfsbelang én het personeelsbelang zal dienen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie