Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 betreurt uitbraak van Mond- en klauwzeer in Nederland

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
D66

21 maart 2001

UITBRAAK MKZ IN NEDERLAND

Pieter ter Veer

De fractie van D66 betreurt de uitbraak van Mond- en klauwzeer (MKZ) in Nederland. We hebben gehoopt dat de uitbraak van deze ziekte tot Groot Brittannie en Frankrijk beperkt was gebleven. Dat heeft niet zo moeten zijn en dat betekent dat nu maatregelen nodig zijn, om de verspreiding van de ziekte zoveel mogelijk te beperken. D66 pleit naast het afgekondigde vervoersverbod van dieren, mest en melk, voor het inenten van dieren met een vaccin tegen MKZ. Nederland kan dit niet als enige Europese land doen en zal dit met de overige landen van de Europese Unie moeten besluiten.
Volgens D66 is het niet langer te verdedigen dat een vaccin tegen MKZ beschikbaar is, maar dat dieren het om economische redenen (export) niet krijgen toegediend. Als Japan ingeente dieren uit de Europese Unie wil weigeren, dan is dat niet anders. Verder kan wat D66 betreft meteen begonnen worden met het inenten van dieren in dierentuinen en natuurreservaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie