Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protest tegen onnodige vernietiging gezonde runderen

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Protest tegen onnodige vernietiging van gezonde runderen

"Wie zijn er in dit land nu eigenlijk gek geworden?"


-Utrecht, 22 maart 2001-

'Wie zijn er in dit land nu eigenlijk gek geworden?' Onder dat motto voert de Dierenbescherming campagne om de aanpak en oorzaken van de crises in de veehouderij aan de kaak te stellen. Gigantische aantallen dieren worden nu 'geruimd' alsof het rotte tomaten zijn. De Europese Ministerraad heeft onlangs bovendien besloten om in 2001 nog eens 1,2 miljoen gezonde runderen te vernietigen puur om te voorkomen dat de rundvleesmarkt in Europese landen verder inzakt. De Dierenbescherming roept iedereen op om daar tegen in het geweer te komen door het ondertekenen van een protestbrief op www.dierenbescherming.nl De Dierenbescherming verzamelt de stemmen om ze straks op passende wijze onder de aandacht van de Ministerraad in Brussel te brengen.

Eerst de varkenspest en dioxine-kippen, nu weer BSE en mond- en klauwzeer. De Dierenbescherming ziet dit als uitwassen van de bio-industrie en roept op tot een koerswijziging in richting van de veel diervriendelijkere biologische veehouderij. Voor overheid en bedrijfsleven heeft de Dierenbescherming een vijf-stappenplan opgesteld om de biologische veehouderij te stimuleren:

1. Compensatie voor boeren die willen omschakelen op de biologische veehouderij.

2. Een lager BTW-tarief voor biologische producten.
3. De supermarkten garanderen biologische veehouders afzet van hun producten op langere termijn.

4. Het betrokken bedrijfsleven werkt zelf ook actief aan een duurzame veehouderij.

5. De overheid geeft zelf het goede voorbeeld met biologische catering.
De Dierenbescherming roept verder alle consumenten op om hun verantwoordelijkheid te nemen door te kiezen voor biologische vlees-, zuivel- en eier-producten. De Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken heeft daartoe de 'Gids voor de diervriendelijke consument' samengesteld. Deze Gids is op aanvraag verkrijgbaar (tel.030-246 88 66) en bevat informatie over diervriendelijk consumeren, de verschillende keurmerken en welke winkels, slagers en restaurants in Utrecht en omstreken biologische, scharrel- of vegetarische producten in het assortiment hebben. Veel van deze informatie staat ook op www.dierenbescherming-utrecht.nl Daarnaast kan het publiek haar stem laten horen via de websites van de Dierenbescherming (www.dierenbescherming.nl en
www.dierenbescherming-utrecht.nl) Daar worden medestanders uitgenodigd symbolische tomaten of koeienvlaaien te gooien naar de ministers, die verantwoordelijk zijn voor het ten onrechte vernietigen van gezonde runderen. De Dierenbescherming verzamelt de stemmen om ze straks op passende wijze onder de aandacht van de Ministerraad in Brussel te brengen.


(einde bericht)
Voor meer informatie: Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken, Michiel de Wit, tel 030-2468866

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie