Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Definitief einde coffeeshop Yin & Yang Enschede

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Definitief einde coffeeshop Yin & Yang Enschede

Enschede, 21 april 2001

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft haar eindoordeel geveld over Coffeeshop Yin & Yang aan de Kottendijk 52 in Enschede. Er mogen geen softdrugs meer worden verkocht. Daarmee is het aantal coffeeshops in Enschede definitief met één verminderd. Er zijn er nu nog 16 actief.

Op 15 maart jl. heeft de Raad van State de uitspraak van de rechtbank in Almelo bevestigd. Die oordeelde ruim een jaar geleden al dat de burgemeester deze coffeeshop met recht een half jaar had gesloten, en ook met recht had besloten dat in deze coffeeshop niet meer mocht worden gehandeld in softdrugs.
De sluiting van Yin & Yang was het gevolg van de verkoop van softdrugs aan een minderjarige. In het daarop volgende onderzoek bleek ook dat het beheer van deze coffeeshop zodanig was gewijzigd, dat die niet meer in het gemeentelijk coffeeshopbeleid paste. Yin & Yang werd namelijk geëxploiteerd door een vereniging met een beheerder wiens naam op de vergunning stond. Inmiddels is gebleken dat de vereniging had gewisseld van beheerder en daardoor ontstond een situatie in strijd met het Enschedese coffeeshopbeleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie