Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie FVO op Nota Wonen VROM

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Federatie van Ouderverenigingen

Reactie Nota Wonen

21 maart 2001

Reactie op de Nota Wonen VROM

FvO en de CG﷓raad hebben de Vaste Kamercommissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) een reactie gestuurd op de Nota Wonen. Dit in verband met een nota-overleg op 19 maart.

(Dit nota-overleg is overigens niet bijgewoond, omdat het beleid dat gehandicapten raakt maar een zeer klein deel van de beraadslagingen uitmaakt.)

In onze reactie is aandacht gevraagd voor mensen met een handicap. Het volgende is voor hen van belang: een passende woonomgeving, vooralsnog (in verband een beperkt zorgbudget) een mogelijkheid tot clustering van woningen, adequaat aangepaste woningen, betaalbare woningen en transparante en voldoende op elkaar afgestemde wet- en regelgeving. In dit kader hebben wij tevens verzocht er zorg voor te dragen dat verblijf onderdeel blijft van de AWBZ﷓verstrekking, met als belangrijke voorwaarde de keuzevrijheid om een zelf een woonplek te kiezen.
Verder dient de Wvg uniformer toegepast te worden. Naast een adequaat aangepaste woning in de wijk, dient ook het vervoer goed geregeld te zijn, zodat mensen met een handicap niet het risico lopen te vereenzamen.
Deze laatst genoemde elementen behoren niet tot de verantwoordelijkheid van het Ministerie van VROM. Ze worden hier wel genoemd, aangezien een goede samenwerking en onderlinge afstemming tussen de verschillende departementen onontbeerlijk is. Deze reactie is daarom ook in afschrift gestuurd aan de Vaste Kamercommissies voor VWS en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie