Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling voor jeugd Leiderdorp over discriminatie

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
21 maart 2001

Oranjevereniging Leidderdorp organiseert tentoonstelling

LEIDERDORP. De Oranjevereniging Leiderdorp organiseert voor Leiderdorpse basisschoolleerlingen de tentoonstelling 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet'. Inzet is vreedzaam leren samenleven met mensen die anders zijn: een educatieve tentoonstelling over discriminatie. Pesten op school en discriminatie zijn dingen die kinderen in hun leefomgeving kunnen zien of soms zelf ervaren. Tijdens de tentoonstelling leren zij deze verschijnselen te herkennen, te doorzien en te veranderen. De tentoonstelling bestaat uit een educatief spellencircuit. Met behulp van een paspoort voeren de kinderen op hun reis door dit circuit allerlei opdrachten uit. Alle Leiderdorpse basisscholen hebben zich inmiddels met de groepen 7 en/of 8 ingeschreven voor de tentoonstelling.

De locatie die zij gaan bezoeken, biedt niet alleen een tentoonstellingsruimte maar ook de mogelijkheid het begrip 'samenleven' op unieke wijze in te vullen. Twee totaal andere groepen uit de Leiderdorpse samenleving zullen er elkaar ontmoeten: de rumoerige basisschooljeugd en de rustige bewoners van verpleeghuis Leythenrode. De directie van dit verpleeghuis was bereid de eigen activiteiten in elkaar te schuiven en zo gedurende twee weken ruimte te maken voor de tentoonstelling.

Als blijk van waardering voor deze gastvrijheid stelt de Oranjeverenging Leiderdorp een geldbedrag ter beschikking aan de Stichting Leythenrodefonds. Dit zal plaatsvinden tijdens de avondopenstelling op maandag 26 maart. Deze avond is de tentoonstelling tussen 19.45 en 22.00 uur open.

foto's:http://www.rtvleiderdorp.nl/kranfoto01.htm
bron : www.rtvleiderdorp.nl email: (info@rtvleiderdorp.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie