Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Incepta Group neemt First Financial Communications over

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
aantal pagina's: 2

First Financial Communications sluit zich aan bij Incepta Group

Amsterdam, 21 maart 2001 - First Financial Communications B.V., marktleider in Nederland op het gebied van financiële communicatie, maakt bekend dat zij deel uit gaat maken van Incepta Group plc. Incepta Group, een vooraanstaande internationale marketing en communicatie groep die genoteerd is aan de London Stock Exchange, heeft alle aandelen van First Financial Communications verworven. Door zich aan te sluiten bij het internationale netwerk van Incepta zal First Financial Communications haar dienstverlening aan beursgenoteerde ondernemingen verder kunnen uitbreiden. Op deze manier kan First Financial Communications nog beter inspelen op de groeiende behoefte aan internationale dienstverlening van haar klanten op het gebied van financiële communicatie.

First Financial Communications, opgericht in 1992, is uitgegroeid tot het grootste adviesbureau voor financiële communicatie in Nederland. In 2000 behaalde de onderneming een omzet van NLG 9,2 miljoen. First Financial Communications biedt haar klanten een volledig geïntegreerde aanpak op het gebied van zowel investor relations als financiële public relations. First Financial Communications adviseert meer dan 65 beursgenoteerde ondernemingen op structurele basis. Daarnaast heeft zij in de afgelopen jaren een groot aantal ondernemingen begeleid op het gebied van financiële communicatie bij beursintroducties en bij fusies en overnames. Bij de onderneming werken 28 mensen.

First Financial Communications heeft in de afgelopen 5 jaar bij een aantal internationale transacties al succesvol samengewerkt met Citigate Dewe Rogerson, een onderdeel binnen Incepta dat zich richt op financiële communicatie. Door de overname zal First Financial Communications toegang krijgen tot het wereldwijde netwerk van Incepta, waardoor zij ook buiten Nederland een groot aantal diensten aan haar klanten kan aanbieden. Tevens kan de dienstverlening van First Financial Communications verder worden uitgebreid door kennisoverdracht en uitwisseling van producten met Incepta. First Financial Communications zal binnen het netwerk van internationale public relations bureaus van Incepta verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van de Nederlandse markt en voor de dienstverlening aan ondernemingen die genoteerd zijn aan Euronext. De naam First Financial Communications zal worden gewijzigd in Citigate First Financial. De huidige managing partners van First Financial Communications hebben zich voor tenminste drie jaar aan de onderneming verbonden om de verdere groei van Citigate First Financial mede gestalte te geven.

Dorothee van Vredenburch, managing partner en oprichtster van First Financial Communications: "Wij zijn bijzonder enthousiast over onze samenwerking met Incepta. Door onze krachten te bundelen met het internationale netwerk van Citigate Dewe Rogerson, de marktleider op het gebied van financiële communicatie, zijn we nog beter in staat om aan de groeiende behoefte van onze klanten aan grensoverschrijdende dienstverlening te voldoen."

David Wright, executive chairman van Incepta: "Wij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de dienstverlening van onze groep verder te versterken door het overnemen van consultancy bureaus die tot de absolute top behoren. Wij zijn zeer verheugd dat een vooraanstaande onderneming als First Financial Communications heeft besloten zich aan te sluiten bij Incepta. Wij zien dit als een logisch vervolg op onze jarenlange uitstekende relatie. De overname van First Financial Communications betekent een verdere versterking van ons pan-Europese netwerk. Ik ben er stellig van overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde service en expertise die wij op internationaal niveau kunnen bieden."

Voor meer informatie:

www.incepta.com www.firstfinancial.nl David Wright Dorothee van Vredenburch Executive Chairman Managing Partner Incepta Group plc First Financial Communications Tel : 00 44 20 7282 8002 Tel : 020 575 4010

Richard Nichols
Chief Executive
Incepta Group plc
Tel : 00 44 20 7282 2865

Patrick Toyne Sewell/Fiona Bradshaw
Citigate Dewe Rogerson
Tel : 00 44 20 7638 9571

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie