Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Detectiemiddel voor fietsenstallingen ontwikkeld

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KLAVER TECH. CONS. GROUP B.V.

Van rekeningrijden kun je leren:zorg voor fietsveilig parkeren

Havelte, 21 maart 2001

Nieuw: vandaalbestendige stallingen, nu ook te detecteren.

Nu er onvoldoende draagvlak is voor het rekeningrijden, zoekt men naar andere oplossingen om de automobilist te dwingen zijn of haar auto eens wat vaker te laten staan.

Vorige week nog hebben ANWB, Fietsersbond en Natuur en Milieu een plan aangeboden aan minister Netelenbos van Verkeer dat een aanvulling is op het Nationaal Verkeers- en Vervoersplan (NVVP). De inhoud wordt samengevat in de titel: 'Maak vaart op de korte afstand'.

Immers 71 procent van alle verplaatsingen in Nederland vindt plaats over een afstand van 7½ kilometer of korter. Volgens de plannen moeten gemeenten die meewerken aan de uitvoering van een beter fietsbeleid hiervoor worden beloond.

Maar als de Nederlander zijn (steeds duurder wordende) fiets vaker moet gaan gebruiken zijn betere en in principe gratis stallingsvoorzieningen een bijkomende voorwaarde. De fiets moet gestald kunnen worden in een vandaalbestendig systeem voorzien van een goede aanbindvoorziening (eisen volgens FietsParkeur).
Mogelijk worden verzekeringsmaatschappijen dan wat enthousiaster om een fietsverzekering af te sluiten.

Een gemeente die moet investeren in fietsparkeren staat steeds voor de keuze te investeren in de kwaliteit van het stallen of voor het ruimtebeslag.

Het bedrijf Klaver B.V. uit Havelte heeft een techniek ontwikkeld om de 'kostbare stallingsruimte' beter te gebruiken. Zonder gebruik te maken van chips, tolpoorten of dergelijke is het systeem van Klaver in staat om per gestalde fiets de stallingstijd uit te lezen.
Het systeem heeft geen storinggevoelige en mechanische componenten en is daardoor betrouwbaar.

Met hierop af te stemmen gemeentelijk beleid kan nu oneigenlijk gebruik (het overschrijden van de maximum toegestane stallingstijd) worden aangepakt. Verder zijn er vele andere toepassingen zoals bijv. inzicht verkrijgen in de bezettingsgraad van de stalling.

Een aantal gemeenten heeft reeds interesse getoond in de vinding.

Info: Klaver Technical Consultancy Group b.v.
Dhr.J.Klaver
Rijksweg Noordzijde 15
7971 CX Havelte NL
tel.0521-343250
fax0521-343252

e-mail jklaver@fietsparkeren-klaver.nl

internet WWW.FIETSPARKEREN-KLAVER.NL

21 mrt 01 09:06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie