Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
21 maart 2001

Inbraak in woning Voorhout De politie heeft op dinsdag 20 maart een onderzoek ingesteld in een woning aan de Dragonweg. Er was ingebroken. In de nacht van 19 op 20 maart boorden inbrekers gaatjes in de sponning van een raam en wisten zo de hefboompjes weg te duwen en het raam te ontsluiten. Uit de woning wordt een video-recorder en een fototoestel vermist. Een door de politie direct ingesteld buurtonderzoek had tot op heden nog geen resultaat.

Straatkrantverkoper steekt straatmuzikant Oegstgeest De politie hield op dinsdag 20 maart rond 10.00 uur nabij een supermarkt aan de Irislaan een 49-jarige straatkrantverkoper uit Warmond aan. De man kreeg onenigheid met twee Russische muzikanten over het innemen van een plaats nabij de ingang van de supermarkt. Daarop stak hij één van de muzikanten, woonachtig in Zoeterwoude-Rijndijk, met een mes in de arm. Deze liep daardoor een slagaderlijke bloeding op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woning Oegstgeest De politie stelde op dinsdagavond 20 maart een onderzoek in in een woning aan de Geverstraat. Inbrekers hadden na het middaguur ingebroken. Een raam was opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning weggehaald is.

Inbraak in kapperszaak Hazerswoude-Rijndijk De politie stelde op dinsdag 20 maart een onderzoek in naar een inbraak in een kapperszaak aan de Herman Heyermanstraat. In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart braken de inbrekers een deur open. Uit de zaak werd een geldbedrag en kappersbenodigdheden weggenomen. In dezelfde nacht werd ook ingebroken in een bloemenwinkel aan de Potgieterlaan. Het is nog niet bekend wat daar ontvreemd is. Ook een bakkerszaak aan de Da Costasingel werd door de inbreker aangedaan. Hij stopte daar en verdween nadat hij werd opgemerkt door personeel van de bakkerij. De politie denkt dat het in alle gevallen gaat om dezelfde inbreker.

Geen voorrang verleend Leiderdorp Op dinsdag 20 maart rond 18.30 uur raakte een 47-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn op de Van der Valkboumanweg gewond nadat een 73-jarige automobilist uit Leiderdorp hem geen voorrang verleende. Met gebroken ribben en enkele bloedingen werd de Alphenaar overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Motorrijder naar ziekenhuis Leiden Op de kruising van de Herenstraat met de Zoeterwoudsesingel is dinsdagavond een aanrijding gebeurd. Rond 23:00 uur reed een 22-jarige man uit Nieuwveen met de auto door de Herenstraat in de richting van de singel. De man gaf geen voorrang aan een van rechts komende motorfietser. Bij de aanrijding raakte de 32-jarige motorrijder uit Leiden gewond. Met onbekend letsel is de man door de ambulance naar het LUMC vervoerd.

Inbreker aangehouden Leiden Na een inbraakmelding bij een bedrijf op industrieterrein De Waard heeft de politie woensdagmorgen 21 maart een 19-jarige man uit Leiden aangehouden. Kort na de melding van 04:50 uur zagen agenten twee mannen vluchten. De één is aangehouden, de ander is nog voortvluchtig. De aangehouden verdachte had behalve inbrekersgereedschap een aantal sieraden bij zich, vermoedelijk van diefstal afkomstig. De politie stelt een onderzoek in om de tweede dader te achterhalen.

Winkelinbraak Waddinxveen In een schoenenwinkel aan de Passage is in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart ingebroken. Toen het personeel dinsdagochtend rond 09.00 uur aankwam, zag men dat het glas uit de voordeur was verwijderd. Er bleek een grote hoeveelheid schoenen te zijn meegenomen. De eigenaar heeft bij de politie aangifte gedaan.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie