Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chatten met Costa!-acteurs op BNN-website

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: BNN
Zoek soortgelijke berichten
BNN


PERSBERICHTEN BNN

BERICHTEN

OVERZICHT

Hilversum, 16 maart 2001

CHATTEN MET COSTA!-ACTEURS

Woensdag 21 maart tussen 17.00 en 18.00 uur kunnen bezoekers van de BNN website (www.bnn.nl) chatten met Daan Schuurmans en Michiel Huisman van de populaire speelfilm Costa! die op 1 maart in première is gegaan. Een uur lang zitten de twee acteurs achter de computer om vragen te beantwoorden, terwijl je live via de webcam de typekunsten van Daan en Michiel kunt volgen.

De allerleukste en meest originele vragen maken kans op een goedgevuld 'Costa!' prijzenpakket. In Costa!, de lekkere romantische danskomedie, speelt Daan de rol van de populaire propper Rens, Michiel speelt het broertje van Katja Schuurman. Altijd al benieuwd naar Daan zijn favoriete vakantieland, wat Michiel altijd meeneemt op vakantie en hoe het er achter de schermen aan toe ging? Surf dan woensdag naar www.bnn.nl, alles kan gevraagd worden!

De speelfilm Costa! is op 1 maart in de Nederlandse bioscoop in première gegaan en na het eerste weekend hadden al 100.000 mensen de film gezien. In Costa! gaat Janet (Georgina Verbaan) voor het eerst met haar zus Angela en diens arrogante vriendinnen Joyce en Maureen op vakantie naar Spanje. En daar ontmoet ze Rens, de jongensachtige strandgod van de Spaanse kust die als promotor ('propper') werkt voor een populaire discotheek. De ultieme versier-job. Tijdens de vakantie van Janet wordt de prestigieuze jaarlijkse danswedstrijd gehouden. De discotheek die wint zal behalve de eer, er ook zakelijk voordeel mee kunnen behalen. Als Rens dan ook uitgerekend op buitenbeentje Janet verliefd wordt, veroorzaakt dit grote verwarring en beroering bij zijn vrienden. Totdat blijkt dat Janet heel goed kan dansen... BNN is co-producent van de film Costa!

Hilversum, 16 maart 2001

ISOOKSCHITTEREND EN MAX BIJ BNN LIVE OP 3FM

Zondag 25 maart van 14.00 tot 17.00 uur zijn de bands IsOokSchitterend en Max te gast in het 3FM programma BNN Live. Exclusief voor BNN geven zij verspreid over het programma een aantal optredens rechtstreeks vanuit café 'De Oude Kater' in Enschede. Luisteraars kunnen deze uitzending gratis bezoeken.

Presentator Jeroen Kijk in de Vegte praat met zanger Joost Marsman van de band IsOokSchitterend over de nieuwe single 'Wat gaan we doen' en het album 'Supersize' dat over een aantal maanden verschijnt. Ook Max de populaire Nederlandse band is aanwezig om hun nieuwste single 'Way back to love' te zingen. In oktober vorig jaar stond Max op Pepsipop en de band heeft het meest aantal optredens op 1 dag op haar naam staan.

BNN Live is een rechtstreeks programma op directe wijze gepresenteerd door Jeroen Kijk in de Vegte. Iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op 3FM.

Hilversum, 16 maart 2001

5 KANDIDATEN OP ZOEK NAAR PUBLICITEIT IN BNN IK IN BEELD

Vanaf maandag 9 april 2001 van 20.30 tot 21.10 uur op NED. 2 start BNN met het nieuwe programma BNN ik in beeld, een populariteitswedstrijd tussen vijf kandidaten. In deze achtdelige serie volgt de camera iedere week vijf kandidaten die een filmpje maken waarin zij in feite maar een doel hebben: zo populair mogelijk worden.

De vijf krijgen daarbij steun van een producer, iemand die tegelijkertijd redacteur en manager is. Deze producer bedenkt en stuurt de kandidaat erop uit om bijvoorbeeld als Pino over het binnenhof lopen. Of in hun blote kont op de middenstip van de Arena gaan staan. Of een briljante vraag aan Maxima stellen. Of een persconferentie op stelten zetten. Of een plaat uitbrengen. Of naakt in de Playboy gaan staan. Alles mag.... als je er maar populair mee kan worden. Via internet (www.bnn.nl) kunnen mensen volgen wat de kandidaten doen, chatten met de vijf en ook hun stem uitbrengen.

BNN voorzitter Bart de Graaff: 'Er wordt altijd gezegd dat het talent op straat loopt nou, wij gaan dat uitproberen! Maar terwijl in het voormalige Big Brotherhuis in Almere 17 jarige me-tjes proberen om zo zuiver mogelijk te zingen, gaan 5 jonge, stoere BNN-ers er op uit om zo veel mogelijk lawaai te maken, dat is het verschil tussen BNN en de rest van de wereld.' De winnaar van BNN ik in beeld wordt op 4 juni bekend gemaakt in het nieuwe programma De Dwangbuis gepresenteerd door Bart de Graaff.

Hilversum, 7 maart 2001

ROBOT WARS ZOEKT KANDIDATEN

Aan het einde van dit jaar komt BNN met een Nederlandse versie van het populaire BBC-programma Robot Wars en daarvoor zoekt BNN kandidaten! Het is de bedoeling om eind 2001 een serie op de televisie te brengen waarin Nederlandse robots de strijd met elkaar aanbinden.

Zaterdag 16 juni vindt er in Eindhoven een selectiedag plaats en wordt bepaald welke robots geschikt zijn om mee te doen met de selectie. Het gaat hierbij niet alleen om technische eisen, maar de robot moet ook visueel aantrekkelijk zijn. Bart de Graaff: 'We zoeken geen Peppi-en-Kokki-Robots, maar iets tussen een Apache-helicopter en een Leopard-tank. Patriot-raketten geen bezwaar.' Degene die de mooiste en technisch meest begaafde robot maakt, vertrekt deze zomer naar Engeland om in de originele Robot Wars-studio tegen andere kandidaten en de zogenaamde houserobots ten strijde te trekken.

Om de kandidaten goed te begeleiden en voor te bereiden zal op vrijdag 30 maart tussen 17.00 en 18.00 uur professor Django van Mentorn, de producent van de Nederlandse Robot Wars, bij BNN aanwezig zijn om de meest gestelde vragen te beantwoorden via de chat (www.bnn.nl/robotwars). Kandidaten die nog inspiratie zoeken kunnen iedere vrijdagmiddag van 16.05 tot 16.50 uur kijken naar de Engelse versie van Robot Wars bij BNN op NED. 2.

Hilversum, 2 maart 2001

CHATTEN MET FINALS-CAST BIJ BNN

Donderdag 8 maart tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen bezoekers van de Finals-website (www.finals.nl) chatten met Iwan en Serge van de populaire BNN dramadocu Finals. Een uur lang zitten de twee 'acteurs' achter de computer om vragen te beantwoorden, terwijl ze live via de webcam te volgen zijn.

Voor het eerst is Iwan te vinden voor de camera en niet er achter, want de webcam houdt hem in de gaten! Op dit moment zit Iwan op de filmacademie en woont hij samen met twee oude klasgenoten. Ook Serge woont met een paar oude klasgenoten samen. Alleen loopt dat niet zo goed, want Erik wil zijn kamer terug en dat betekent dat Serge moet verhuizen. Iedere week wordt Finals zeer goed bekeken, zelfs de herhalingen op de maandagavond halen een marktaandeel van 33%. De chat en het forum worden druk bezocht door een vaste Finals-aanhang. Op de site zijn honderden reacties te vinden van enthousiaste kijkers.

Finals zorgde in mei vorig jaar voor veel opschudding, omdat onduidelijk was of het hier om werkelijkheid of fictie ging. Bij de opnames van de serie wordt gebruik gemaakt van het zogeheten 'Onzichtbare Theater', waarbij realiteit en drama met elkaar verweven zijn. Finals is een volledig geïmproviseerde dramaserie bedacht en ontwikkeld bij ID&DTV. De belangrijkste verhaallijnen zijn auto-biografisch. Iwan, Patrick, Tanja en Maarten hebben de serie met kleine digitale camera's opgenomen. Meer informatie over de personages is te vinden op de speciale internetsite (www.finals.nl).

Hilversum, 2 maart 2001

RECORDAANTAL BEZOEKERS BNN-FILMS

Twee Nederlandse films die met steun van BNN tot stand zijn gekomen zijn op dit moment grote hits in de Nederlandse bioscoop. Costa! brak op de eerste dag in de bioscoop meteen een record: met 285.000 gulden aan verkochte kaartjes is het de beste openingsdonderdagavond van een Nederlandse film ooit. Afgelopen donderdag ging Costa! in première met in de hoofdrollen Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Katja Schuurman, regie Johan Nijenhuis.

Ik Ook Van Jou, de andere nieuwe Nederlandse film waarin BNN participeert, is ook een groot succes. Er zijn al voor meer dan 1 miljoen gulden aan kaartjes verkocht. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Angela Schijf, Antonie Kamerling en Beau van Erven Dorens. De regie is van Ruud van Hemert. Zowel Costa! als Ik Ook Van Jou zullen door BNN op televisie worden vertoond.

Hilversum, 26 februari 2001

SLETTENBAKKEN BIJ BNN

Vanaf donderdag 1 maart 2001 staat het BNN programma Exp. II in het teken van Slettenbakken, de soap waarvan de cast geheel bestaat uit verstandelijk gehandicapten. Deze vijfdelige serie start met een extra lange aflevering op donderdag 1 maart van 00.00 tot 00.25 uur op NED. 2 bij BNN.

De soap Slettenbakken speelt in een klein dorp in het Oosten van het land en gaat over alle dingen die god verboden heeft: leugens, drank, sex, vloeken, vreemdgaan, verdovende middelen en geweld. Leerlingslager Arie Brok en videotheekmedewerker Joop ter Braak worden verliefd op de zussen Desiree en Sissy Slettenhaar van de plaatselijke schoonheidssalon. In deze eerste aflevering zijn Arie en Joop verliefd en roepen de hulp van Robert ten Brink in om de harten van de zusjes Sissy en Desiree te veroveren.

Slettenbakken, een produktie van Theater Kamak in Hengelo, was oorspronkelijk een toneelstuk, maar werd vorig jaar door regisseur Oscar Wagenmans bewerkt tot een zesdelige soap en in 18 dagen opgenomen. Vervolgens werd de soap aangekocht door de regionale omroep RTV Oost waar op dit moment de laatste afleveringen worden uitgezonden. De acteurs spelen al 4 jaar toneel in deze samenstelling en Slettenbakken is de eerste produktie die op televisie uitgezonden wordt. De soap kreeg veel aandacht van de regionale en landelijke pers waarna BNN deze unieke serie aankocht voor haar Experimentele timeslot.

Hilversum, 23 februari 2001

DOLF JANSEN BIJ DE HEMELPOORT

Woensdag 28 februari van 21.25 tot 21.55 uur op Nederland 3 is cabaretier, hardloper en radio- en televisiepresentator Dolf Jansen te gast in het programma De Hemelpoort met Jeroen Pauw.

Presentator Jeroen Pauw praat met Dolf Jansen over zijn nieuwe televisieprogramma 'Later wordt het Leuk', een programma dat hij meent onvoorbereid te kunnen presenteren. Verschillende critici, waaronder Han Lips (Het Parool), Ruud Verdonk (Trouw) en Maarten Huygen (NRC Handelsblad) geven hun mening over het nieuwe programma van Dolf. De cabaretier vertelt over de periode waarin hij te veel hooi op zijn vork nam en hoe hij tegen het snelle leven aankijkt. Alles moet snel: lopen, lezen, denken, praten, maar hoe vindt Dolf dat zelf?

Zesentwintig weken lang ontvangt Pauw in De Hemelpoort gasten uit de wereld van de politiek, cultuur, sport of media. In de Hemelpoort waren eerder o.a. Frederique Spigt, Loretta Schrijver, Leon de Winter, Henk Westbroek, Sharon Dijksma, Ronald Giphart, Mart Smeets en Menno Buch te gast.

Hilversum, 21 februari 2001

SPECIAL BECKHAM & POSH BIJ BNN

Zondag 1 april zendt BNN van 23.05 tot 24.00 uur op NED. 2 de documentaire Beckham & Posh uit. David Beckham is de stervoetballer van Manchester United en samen met zijn vrouw Victoria (Spice Girl Posh Spice) trekt hij meer aandacht dan het Engelse Koningshuis. Tijd voor een kijkje achter de schermen bij deze twee wereldsterren!

De camera volgt Beckham niet alleen tijdens zijn trainingen, maar laat ook beelden zien van Davids jonge jaren als voetballer en zijn hoogtepunten bij Manchester United. Hoe gaat David om met zijn coach, sir Alex Ferguson, en zijn teamgenoten?

Op 11-jarige leeftijd wordt Beckham door Bobby Charlton ontdekt vanwege zijn controle over de bal en zijn fluwelen pass. Op dit moment wordt hij gezien als de beste Engelse voetballer. Iedere week verdient hij zo'n slordige 350.000 gulden (!) en daarmee is hij zijn teamgenoot verdediger Jaap Stam ver voorbij. Ook komen in deze special beelden van zijn vrouw en zoontje Brooklyn, maar er zijn ook nog een aantal unieke interviews met andere familieleden van David te zien.

Hilversum, 20 februari 2001

DYZACK, JJ72 EN WHEATUS BIJ BNN LIVE

Zondag 25 februari van 14.00 tot 17.00 uur zijn Dyzack, JJ72 en Wheatus te gast in het 3FM programma BNN Live. Exclusief voor BNN geven zij verspreid over het programma een aantal optredens rechtstreeks vanuit café 'De Zwarte Ruiter' in Den Haag. Luisteraars kunnen deze uitzending gratis bezoeken.

Presentator Jeroen Kijk in de Vegte praat met singer/songwriter Dyzack, oftewel Erik Hofland, over zijn laatste album 'Neurotic Jackpot' en over zijn optreden in het voorprogramma van Anouk. Ook JJ72, een jong trio uit Ierland, dat eind vorig jaar het debuutalbum 'JJ72' uitbrachten, zingen een aantal nummers. De band maakte begin januari grote indruk op Eurosonic in Groningen. In Engeland verkochten ze inmiddels meer dan 100.000 CD's! De Amerikaanse poprockband Wheatus speelt de single 'Teenage Dirtbag' die vorige week op nummer 2 in Engeland binnenkwam.

BNN Live is een rechtstreeks programma op directe wijze gepresenteerd door Jeroen Kijk in de Vegte. Iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op 3FM.

LINKS: BNN Live

Hilversum, 20 februari 2001

WOODSTOCK BIJ BNN FOR LIVE

Vrijdag 23 februari van 19.00 tot 23.00 bij BNN for Live op Radio 2 de hoogtepunten van het Woodstock-festival dat in augustus 1969 werd gehouden. Tevens is de band Ancient Party Band te gast die speciaal voor deze aflevering alleen maar nummers uit de jaren '60 speelt in verband met de week van de jaren '60 op Radio 2.

Presentatrice Bridget praat tussen 19.00 en 21.00 uur met de groep Ancient Party Band, een feestband die vooral dansbare muziek speelt. Zij spelen speciaal voor BNN for Live o.a. nummers van Deelite ('Groove is in the heart') en Aretha Franklin. De opdrachtcover die zij hebben gekregen, en dus op geheel eigen wijze moeten invullen, is van Jerry Lee Lewis ('Great Balls of Fire). Van 21.00 tot 23.00 uur gaat presentator Jeroen Kijk in de Vegte terug in de tijd van love & peace met de hoogtepunten van Woodstock. Een festival dat in de zomer van 1969 plaatvond in Amerika met optredens van wereldsterren als Joe Cocker, Jimi Hendrix, The Band, Country Joe & The Fish, Janis Joplin en Sly & the family Stone.

BNN for Live is het programma waarbij scholieren- en studentenbands de gelegenheid krijgen om live op Radio 2 op te treden. Tussen 21.00 en 23.00 uur zendt BNN een live-concert uit van artiesten die hun sporen inmiddels hebben verdiend. BNN for Live iedere vrijdag tussen 19.00 en 23.00 uur op Radio 2.

Hilversum, 12 februari 2001

THE MAKING OF COSTA! BIJ BNN

Zaterdag 17 februari tussen 17.30 en 17.55 uur zendt BNN op NED. 2 The Making Of Costa! uit. In deze special een verslag van het lief en leed achter de schermen van de speelfilm Costa! waarin Katja Schuurman, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan en Kurt Rogiers de hoofdrollen spelen. De romantische danskomedie, geregisseerd door Johan Nijenhuis, is vanaf 1 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

In The Making of Costa! worden exclusieve beelden van de nachtelijke zwembad-party's van de cast en crew getoond en is de kijker getuige van het bloed, zweet en tranen van de acteurs tijdens de dansrepetities. De opnames van Costa!, die grotendeels in Salou plaatsvonden, hebben even stilgelegen omdat Georgina zich in Nederland moest laten behandelen voor een oogontsteking. Ook hier was The Making Of bij! Dat het in september al aardig koud kan zijn in Salou, bewijzen de beelden van Katja en Georgina tijdens hun zwemscènes. Uiteraard ontbreken ook de voorbereidingen van de stunts en de bloopers niet.

Costa! wordt geproduceerd door Solo Film Company (Joop van den Ende en Jos van der Linden), Fu Works (San Fu Maltha) en Johan Nijenhuis Produkties. Daarnaast draagt BNN zorg voor de co-produktie.

CHATTEN MET COSTA!-ACTEURS
ISOOKSCHITTEREND EN MAX BIJ BNN LIVE OP 3FM
5 KANDIDATEN OP ZOEK NAAR PUBLICITEIT IN BNN IK IN BEELD
ROBOT WARS ZOEKT KANDIDATEN

CHATTEN MET FINALS-CAST BIJ BNN

RECORDAANTAL BEZOEKERS BNN-FILMS

SLETTENBAKKEN BIJ BNN

DOLF JANSEN BIJ DE HEMELPOORT

SPECIAL BECKHAM & POSH BIJ BNN

DYZACK, JJ72 EN WHEATUS BIJ BNN LIVE

WOODSTOCK BIJ BNN FOR LIVE

THE MAKING OF COSTA! BIJ BNN

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over een persbericht kun je contact opnemen met de afdeling Communicatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie