Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Turkse kinderen fotograferen het leven na de aardbeving

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kerken in Aktie

]Door de ogen van kinderen]
Door de ogen van kinderen
Turkse kinderen fotograferen het leven na de aardbeving

Na Turkije, Oostenrijk, Duitsland en Japan, komt de fototentoonstelling naar Nederland. Dit gebeurt op initiatief van de organisatie Kerken in Aktie.

Op woensdag 21 maart aanstaande 12.00 uur opent wethouder M. Knol, van Minderheden- en vluchtelingenbeleid deze expositie in het stadhuis van Deventer. In de komende maanden reist de tentoonstelling ook naar Utrecht, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. In Amsterdam wordt de tentoonstelling geopend door burgemeester Job Cohen (zie agenda).In augustus is het twee jaar geleden dat een krachtige aardbeving in het westen van Turkije veel menselijk leed veroorzaakte en een verwoest gebied achterliet. Het leven van duizenden mensen werd letterlijk en figuurlijk door elkaar geschud. Er waren doden en gewonden, waaronder veel kinderen. Om kinderen en jongeren te helpen hun traumatische ervaringen te verwerken, organiseerden professionele fotografen een fotoworkshop voor jeugdige inwoners van Izmit. Deze stad, niet ver van de hoofdstad Istanbul, was nog lange tijd na de aardbeving grotendeels een tentenstad.Meer dan honderd jonge fotografen van acht tot zeventien jaar hielden drie maanden lang een camera in de aanslag.

Samen zorgden ze voor een fotografisch document van hún veranderde leven na de aardbeving. Alles moest immers opnieuw worden opgebouwd. Iedereen moest leren leven met de nieuwe situatie.De tentoonstelling Door de ogen van kinderen bestaat uit tachtig zwart-wit foto's. Fotoansichtkaarten, een fotoboek en folders over de tentoonstelling zijn voor bezoekers beschikbaar.

De fotoworkshop in Turkije werd gefinancierd en georganiseerd door Dayanisma gönüllüleri (Vrijwilligers in solidariteit) en Enfants du monde - Droit de l'Homme.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie