Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeerslichten Noorderpoort te Sneek in werking

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Verkeerslichten Noorderpoort

VERKEERSLICHTEN NOORDERPOORT IN WERKING

Vanaf woensdag 21 maart werken de nieuwe verkeerslichten op de kruising Bolswarderweg, Parkstraat en Dr. Boumaweg. De toegenomen drukte richting Bolswarderbaan en bij het Sint Antoniusplein maakte het nodig dat hier verkeerslichten werden geplaatst. De totale kosten van de aanleg bedroegen 450.000,-. Hiervan wordt 50.000,- betaald door de Provincie Fryslân.

De plaatsing van de nieuwe verkeerslichten brengt een aantal veranderingen met zich mee. Een middengeleider scheidt fietsers en autoverkeer vanuit de Parkstraat. Daarnaast is de zebra in de Dr. Boumaweg verplaatst in de richting van de kruising. Behalve voor fietsers en voetgangers treden er ook verbeteringen op voor het openbaar vervoer. De bussen van NoordNed kunnen zich namelijk aanmelden met een in het wegdek geplaatste lus. Deze voorrangsregeling treedt een week later in werking. De subsidie van 50.000,- die de Provincie Fryslân in de nieuwe verkeerslichten investeert, is speciaal bedoeld voor de voorkeursbehandeling van bussen van NoordNed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie