Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandkraan vuurwerkbedrijf Enschede verkeerd ingetekend

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

BRANDKRAAN STOND VERKEERD INGETEKEND

Enschede, 21 maart 2001

Naar aanleiding van een bericht in TC/Tubantia van 21 maart 2001, laat de Brandweer Enschede het volgende weten:

Op de bevelvoerderskaart die de Brandweer Enschede eind mei van het vuurwerkbedrijf Haarman heeft gemaakt, blijkt dat een brandkraan op de tekening verkeerd staat aangegeven.
Bij een eventuele uitruk van de brandweer zou dit geen consequenties hebben, omdat de bevelvoerder vanuit de regionale alarmcentrale de instructies krijgt voor de bluswatervoorziening. Op de regionale alarmcentrale beschikt men over de actuele informatie van alle brandkranen in de stad.

De bevelvoerderskaart wordt opgesteld aan de hand van bouwtekeningen, afgegeven vergunningen en bestaand kaartmateriaal. Bij het tekenen van de kaart is abusievelijk de stip die één van de twee brandkranen aangeeft, op de verkeerde plaats gezet.
In geval van brand rukt de brandweer altijd uit met een tankautospuit die beschikt over de benodigde hoeveelheid bluswater voor de eerste inzet. Indien noodzakelijk wordt de tankautospuit met slangen aangesloten op de brandkraan voor de extra bluswatervoorziening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie