Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhovens stadsdeel Strijp krijgt eigen website

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht:21 maart 2001, no. 41

Eigen website en steunpunt

Strijp Digitaal in de steigers

In het kader van het project Kenniswijk is in het stadsdeel Strijp de Werkgroep 'Strijp Digitaal' van start gegaan. Het Stadsdeelkantoor Strijp, bewonersorganisaties, het opbouwwerk en het buurtwerk werken hierin samen om van Kenniswijk ook voor Strijp een succes te maken. Een van de ideeën is om te komen tot een eigen website voor de bewoners van Strijp. Daarnaast wil de werkgroep in samenwerking met het projectbureau Kenniswijk een steunpunt inrichten. Aanstaande dinsdag komt voor de eerste keer de groep mensen bijeen die de Strijpse website gaat opzetten. Zowel de website als het steunpunt zullen naar verwachting voor de zomer operationeel zijn.

Stimuleren deelname
Kenniswijk heeft in de regio Eindhoven veel op gang gebracht. Ook in Strijp wordt volop nagedacht over mogelijkheden om invulling en uitwerking aan het project te geven. De Werkgroep Strijp Digitaal stelt zich ten doel zoveel mogelijk bewoners van het stadsdeel te laten deelnemen aan Kenniswijk. Om dit te bereiken wil men in de eerste plaats zorgen voor interessante informatie op het "net" voor bewoners. Daarbinnen kunnen de organisaties bijvoorbeeld informatie uitwisselen maar kan ook een mogelijkheid komen voor bewoners om te reageren op de informatie die daar te raadplegen is. Zo kan iedereen meedenken en meediscussiëren over de ontwikkeling van de wijk. In de tweede plaats wil men stimuleren dat het voor bewoners ook mogelijk wordt om daadwerkelijk toegang tot Internet te verwerven. Daarbij zijn veel ideeën de revue gepasseerd. Op korte termijn denkt men hierbij aan het openen van een laagdrempelig Steunpunt Kenniswijk in Strijp waar bewoners kunnen kennismaken en werken met de computer en Internet. Overigens wil het projectbureau Kenniswijk dergelijke steunpunten ook in andere wijken inrichten.

Ideeën welkom
Bewoners kunnen ook nu al meedenken; ideeën over het uitwerken van Kenniswijk voor Strijp, ideeën over de inhoud van de website, of verzoeken om informatie over de werkgroep kunnen per e-mail naar G. Keet.
Bellen kan ook: H. Wetzer, Stadsdeelkantoor Strijp, telefoon 238 2651.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie