Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Douane-controle voor alle passagiers op Schiphol vanwege MKZ

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Douane-controle voor alle incheckende passagiers op Schiphol

Met ingang van vandaag 18.00 uur, wordt de bagage van alle passagiers die vanaf Amsterdam Airport Schiphol vertrekken, door de douane bij de incheck-balies gecontroleerd. Deze maatregel is genomen omdat vandaag in Nederland mond- en klauwzeer is geconstateerd. Deze controle geldt voorlopig voor een periode van 72 uur, en kan na iedere nieuwe melding van mond- en klauwzeer in Nederland met nog eens 72 uur verlengd worden.

Bij alle ingangen naar de incheck-balies in vertrekhal 1, 2 en 3 zullen medewerkers van Douane Schiphol passagiers vragen of zij levensmiddelen in hun bagage hebben en, indien nodig, de bagage controleren.

De extra controle geldt alleen voor passagiers voor wie Amsterdam Airport Schiphol het vertrekpunt is en derhalve niet voor passagiers die op Schiphol overstappen en in het gebied achter de paspoortcontrole blijven.

De controle op aankomende passagiers blijft gehandhaafd. De maatregel dat alle vluchten uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk worden afgehandeld in bagagehal 1 blijft gehandhaafd. Ook vluchten die aankomen uit West-Europees Turkije en Argentinië worden extra gecontroleerd op een aparte bagageband in bagagehal 3.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie