Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Rotterdam verhaalt eigen schade niet op vissers

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Gemeente verhaalt eigen schade niet op vissers

De gemeente Rotterdam zal de eigen schade die is ontstaan door de blokkade van de Rotterdamse haven op 1 maart jl. niet verhalen bij de visserij-organisaties. Dit heeft Hans Simons, wethouder Haven van Rotterdam in de ochtend van woensdag 21 maart aan de visserijorganisaties laten weten. Hij sluit echter niet uit dat eventuele claims die bij de gemeente worden neergelegd door derden, wel verhaald zullen worden.

In zijn brief aan de Federatie van VisserijVereniging en de Nederlandse Vissersbond noemt Simons de blokkade disproportioneel. De actie heeft tot grote problemen in de haven geleid en de veiligheid in de haven was in het geding. Bovendien waren Rotterdam noch de bedrijven in de haven partij in het conflict. Rotterdam zal de geleden schade niet verhalen op de organisaties, omdat de dreiging met een kort geding zeer effectief is geweest.

De gemeente zal wel overgaan tot het verhalen van schade als zij aansprakelijk wordt gesteld voor schade geleden door derden. Ook wees Simons er in zijn brief op dat individuele bedrijven zelf beslissen of zij de door hen geleden schade verhalen. In zijn brief sprak Simons het vertrouwen uit dat de vissers in de toekomst op andere wijze actie voeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie