Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Natuurbraak provincie Groningen blijft in 2001 toch mogelijk

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 21 maart 2001 Persbericht nr. 55

Natuurbraak blijft in 2001 toch mogelijk

De Provincie Groningen heeft onlangs een brief gestuurd naar Staatssecretaris Faber van LNV om aan te dringen op het in stand houden van de regeling voor natuurbraak. Eerder dit jaar maakte het Ministerie van LNV namelijk bekend in 2001 geen budget beschikbaar te stellen voor natuurbraak. Daarmee kwam de mogelijkheid te vervallen om een overeenkomst te sluiten voor het ontwikkelen van natuur op braakgelegde akkers. Ook in de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de beëindiging van de natuurbraakregeling. Inmiddels is bekend geworden dat de Staatssecretaris heeft besloten toch geld beschikbaar te stellen voor natuurbraak.

De Provincie Groningen en de NLTO zijn blij met dit besluit van de Staatssecretaris. Het ministerie heeft f 225.000,- beschikbaar gesteld om dit jaar weer overeenkomsten voor natuurbraak te sluiten. Ook de mogelijkheid die de Provincie Groningen biedt voor een extra vergoeding voor aanvullende maatregelen van natuur op braakgelegde akkers blijft in 2001 gehandhaafd.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt
u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie