Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Boomfeestdag 2001 in Katwijk

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Katwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk

Nationale Boomfeestdag op woensdag 21 maart

Katwijk, 12 maart 2001

Kinderen van Mr. J.J.L. van der Brugghenschool gaan wonen met bomen.

Woensdag 21 maart om 10.00 uur plant wethouder J. van Paridon- Van Tol de eerste boom (sierkers) aan de Rijnsoeverweg. Het planten van deze boom vormt de openingshandeling van de Nationale Boomfeestdag 2001 in Katwijk.

Er worden in totaal 38 bomen geplant, bestaande uit 3 soorten, waaronder sierkers, Noorse esdoorn en sierpeer. De bomen worden geplant in de Rijnsoeverweg (24 stuks), Branding (8 stuks), Bries (4 stuks) en de Mui (2 stuks) door 60 bovenbouwleerlingen uit groep 8 van de Mr.J.J.L. van der Brugghenschool.

Katwijk doet sinds 1980 mee aan de Nationale Boomfeestdag. Aan deze dag is een speciaal lespakket verbonden voor de leerlingen. Het thema van dit jaar is 'bomen en wonen'. Dit thema komt tot uiting in de aangewezen locaties, waar een goede balans is gevonden tussen bomen en wonen. Hiervoor is op 11 maart gestart met de kap van 55 bomen aan de Rijnsoeverweg om plaats te maken voor 24 nieuw aan te planten bomen. In de toekomst geven deze bomen meer woon- en leefplezier in de straat.

Als aandenken aan deze dag krijgen alle leerlingen een button van deelname aan de Nationale Boomfeestdag.

Bij het wijkgebouw ´t Zandgat wordt ook aandacht gegeven aan de Nationale Boomfeestdag 2001.

Om de omgeving van het speelterrein op te fleuren worden hier groepjes heesters geplant en drie stuks esdoorns met medewerking van leerlingen van de Ds. R.P.A. Rutgersschool uit de J. Tooropstraat. Aanvang 10.15 uur onder leiding van enthousiaste buurtbewoner Bert van der Mey en twaalf ouders.

Als aandenken aan deze dag krijgen de leerlingen hier een vaantje.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie