Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder plant bomen tijdens Bomfeestdag in Haagse wijken

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-03-15: Boomfeestdag Laak en Spoorwijk

Ter gelegenheid van de Boomfeestdag op woensdag 21 maart, plant Wethouder W. Stolte twee bomen samen met leerlingen van enkele basisscholen in Spoorwijk en Laak-Noord. De Boomfeestdag stelt zich ten doel om jaarlijks stil te staan bij het nut van de natuur en het groen in de stad.

De wethouder plant om 10.00 uur een beuk samen met leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Jeroenschool en de Spoorzoeker op het Ledeganckplein in Spoorwijk. Om 10.45 uur is de Ketelstraat in Laak-Noord aan de beurt. Daar plant de heer Stolte met leerlingen van groep 7 van de Kameleon en de Dobbelsteen een vleugelnoot.

De leerlingen in beide wijken gaan vervolgens door met planten. Onder begeleiding van medewerkers van Stadsbeheer worden in Spoorwijk nog drie meidoorns en verschillende planten in de grond gezet. In Laak-Noord worden verder acht bomen (vijf elzen en drie sierkersen), afkomstig uit een deel van Spoorwijk dat wordt gesloopt, opnieuw geplant. Daarnaast worden in Laak-Noord nog drie moerascypressen en één christusdoorn geplant.

Medewerkers van Stadsbeheer geven die ochtend een toelichting aan de deelnemende kinderen over het nut van de boomfeestdag en de achterliggende doelstelling. Daarnaast kunnen de kinderen in de vorm van opdrachten hun opgedane kennis testen. In Laak-Noord worden de opdrachten gecombineerd met een wandeling.

last update: 15 maart 2001 ;pag.: 6416; auteur: 77 15 maart 2001 - pag. 6416 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie