Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boomplantactie op het Veld in Ardooie

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Boomplantactie op het provinciaal domein het Veld in Ardooie op woensdag 21 maart 2001
Brugge, 15/3/2001
Het gemeentebestuur van Ardooie, AMAR (Ardooise Milieu- en AdviesRaad) en de provincie West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om een boomplantactie te organiseren. Vorig jaar kocht de provincie West-Vlaanderen enkele percelen weiland aan, grenzend aan de Bloemgatstraat. Op 21 maart (de eerste dag van de lente !) vanaf 9u worden delen hiervan beplant.

Zesdeklassers van de basisscholen van Ardooie, Koolskamp en De Sneppe, in totaal 132 leerlingen, planten 500 Zomereiken aan. Zij worden daarbij deskundig begeleid door domeinwachters.

Naast het planten van de Zomereiken zullen de verschillende groepjes leerlingen ook nader kennismaken met het bos. Aan de hand van educatieve opdrachten, georganiseerd door de provinciedienst NME (Natuur- en MilieuEducatie), meten ze de omtrek en de hoogte van bomen, zoeken ze kriebelbeestjes, leren naar vogels kijken, Samen met de leerlingen krijgen de leerkrachten vast en zeker de smaak te pakken en staat een bezoek aan het bos, de natuur, samen met het veldwerk vanaf nu wel vaker op het agenda.

Op het einde van de voormiddag krijgen alle leerlingen een bio-appel aangeboden door AMAR. De appel is voorzien van een appelhoedje dat aangemaakt werd door het dagverzorgingscentrum De Kim uit Ardooie. Elke klas krijgt ook een officieel Boomplantcertificaat overhandigd. Door de actieve deelname van de lokale schooljeugd wordt het Veld ook een beetje hun bos en worden ze meer betrokken bij het natuurgebeuren. En dat kan alleen maar resulteren in een duurzamer omgaan met hun omgeving.

MEER INLICHTINGEN: PROVINCIESTEUNPUNT NME - GREETJE CHAERLE - 056-24 99 92

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie