Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-03-2001 Politieberichten van 20/3 (13.00 uur) t/m 21/3 (07.00 uur)

Leeuwarden: overval supermarkt
Op vrijdag 26 januari omstreeks 17.55 uur vond een gewapende overval plaats op de supermarkt van de Poiesz aan de Oostersingel. Deze overval werd gepleegd door twee gemaskerde mannen, waarbij gebruik werd gemaakt van een pistool. Tijdens de overval werden meerdere schoten gelost. Hierbij werd een 17-jarige medewerker in zijn been geschoten. De jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis en aldaar werd de kogel uit zijn been operatief verwijderd. In de supermarkt werden door de technische recherche een aantal hulzen veiliggesteld.

Op maandag 19 februari werd een 48-jarige inwoner van Suwald in zijn woning aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij woninginbraken en heling(justitie heeft in deze zaak destijds de persvoorlichting gedaan) Tijdens de huiszoeking werd een pistool met bijbehorende munitie aangetroffen. Uit het sporenonderzoek kwam vast te staan dat de aangetroffen hulzen in de supermarkt afkomstig waren van het bij deze huiszoeking aangetroffen pistool. De betrokkenheid van de man bij de overval wordt onderzocht. De man zit op dit moment nog vast. De recherche is op dit moment nog steeds bezig om de verdachten van deze overval op te sporen.

Leeuwarden: snelheid
Dinsdag omstreeks 11.35 uur werd op de Aldlansdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Deze bestuurder, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met een snelheid van 118 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder en de auto werden in beslag genomen.

Drachten: snelheid
Dinsdag omstreeks 15.10 uur werd op de Rijksweg N 31 onder Drachten een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met een snelheid van 181 kilometer per uur, terwijl aldaar een maximumsnelheid gold van 100 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Heerenveen: mishandeling
Dinsdag omstreeks 18.15 uur kreeg een 17-jarige inwoonster van Heerenveen in de hal van de flat aan de Geraniumstraat van haar beneden buurman een klap op de kin. De man, een 40-jarige inwoner van Heerenveen, had zich geërgerd aan het feit dat het meisje de muziek wat te hard had staan. Toen zij elkaar in de hal tegenkwamen, kreeg het meisje een klap. Het meisje deed aangifte van mishandeling. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de man weer in vrijheid gesteld.

Drogeham: inbraak
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Buorren. Via verbreking van een uitzetraam kwam men de zaak binnen. In de zaak heeft men getracht de gokkast open te breken, hetgeen niet is gelukt. Er werd voor zover nu is na te gaan niets weggenomen. Een 24-jarige inwoonster van Drogeham heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.35 uur werd op de Drachtsterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 480 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Woensdag omstreeks 04.00 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 350 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: vernieling
Woensdag omstreeks 02.55 uur kwamen van de Hooizolder verschillende telefoontjes binnen dat een vrouw vernielingen zou aanrichten. Ter plaatse werd een 18-jarige inwoonster van Drachten aangehouden. De vrouw had een ruit van een voordeur van haar buurvrouw vernield, aan de auto van haar buurman werden vernielingen aangericht en ook een hekwerk en een schutting in de buurt moest het ontgelden. Verder liep zij allerlei verwensingen en bedreigingen te uiten naar de bewoners. De vrouw was kwaad geworden omdat de buren bij de woningbouwvereniging hadden geklaagd over overlast en dit erin had geresulteerd dat de woningbouwvereniging een uitzettingsprocedure was begonnen. De vrouw werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De buren zullen in de loop van vandaag aangifte doen.

Donkerbroek: onwelwording
Dinsdag omstreeks 21.00 uur was een 41-jarige inwoner van Donkerbroek in het halletje van de kerk `Pro Rege` aan de Herenweg bezig met het verven(spuiten) van een radiator. Op een gegeven moment is de man waarschijnlijk onwel geworden en naar buiten gelopen en aldaar in elkaar gezakt. In de kerk waren mensen aanwezig. Deze hebben niets gezien of gehoord hebben. Toen de mensen naar buiten kwamen, troffen zij de man bij de voordeur aan. Hierop werd direct begonnen met reanimatie, doch dit mocht niet meer baten. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Van een misdrijf is geen sprake. De naam van het slachtoffer kan nog niet worden vrijgegeven.

Hallum: dodelijke aanrijding
De man, die gistermorgen dodelijk verongelukte op de Ljouwerterdyk onder Halllum, was genaamd: Johannes Elzinga, oud 87 jaar, gewoond hebbende in Rinsumageest.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie