Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maud de Sitter bestuurskandidaat voor Algemeen Bestuur NVJ

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Vereniging van journalisten
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van journalisten

Maud de Sitter bestuurskandidaat

Maud de Sitter (39) is voorgedragen als kandidaat voor het Algemeen Bestuur van de NVJ. Voor de NVJ is De Sitter geen onbekende. Sinds de oprichting van de Sectie Vaktijdschriften zit zij in het bestuur van deze sectie, de laatste vijf jaar als voorzitter. Maud de Sitter is eindredacteur van het weekblad Computable.
De afgelopen jaren jaar heeft Maud de Sitter veel binnen de Sectie Vaktijdschriften zien veranderen. De belangrijkste vooruitgang betrof het totstandkomen van een eigen CAO Vaktijdschriftjournalisten in de jaren tachtig. 'Gedurende de afgelopen jaren heb ik de onderhandelingen steeds zeer boeiend gevonden, waarbij we iedere keer een stap verder kwamen.' Over het jongste principeakkoord toont Maud de Sitter zich tevreden. Een goede ontwikkeling vindt ze de flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden.

Imago
Ondanks alle verbeteringen met betrekking tot arbeidsvoorwaarden kampt de vakbladensector nog altijd met een imagoprobleem. 'Vakbladen staan laag in de pikorde', legt zij uit. Dit in tegenstelling tot de landelijke dagbladen of publieks- en opiniebladen, die een aantrekkelijker imago lijken te hebben. 'Ondanks kennismakingsprojecten ambiëren jonge journalisten klaarblijkelijk nog steeds niet een carrière bij een vakblad.'
Ze vindt dat de sector een beter aanzien verdient. Temeer omdat de vakbladjournalistiek de laatste jaren aanzienlijk is verbeterd. 'Aantonen dat de vakbladen er toe doen, is daarom een uitdaging.' Hoewel de portefeuille nog niet is vastgesteld, is wel duidelijk dat de voorkeuren van Maud de Sitter uitgaan naar de secties Vakblad en Internet.
Als de Verenigingsraad akkoord gaat, treedt De Sitter op 7 april toe tot het bestuur. Ze volgt tweede vice-voorzitter Judit Neurink op. Jaap Herschel wordt benoemd tot de nieuwe tweede vice-voorzitter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie