Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft: reeks nieuwe technologieën voor .NET-strategie

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bill Gates geeft voorproefje van nieuwe Microsoft 'HailStorm'-technologie

HailStorm leidt nieuw tijdperk in van consistentere, meer gepersonaliseerde gebruikservaringen waarin de gebruiker centraal staat

Schiphol-Rijk, 21 maart 2001 - Microsoft kondigt vandaag een reeks nieuwe technologieën aan om haar .NET-strategie een stap verder te brengen. De technologie - codenaam 'HailStorm' - bestaat uit een reeks XML-webdiensten waarbinnen de gebruiker centraal staat. Met deze diensten kunnen ontwikkelaars oplossingen bouwen die naadloos met elkaar samenwerken via het Internet om consistentere en meer gepersonaliseerde gebruikservaringen te kunnen bieden. Daarnaast heeft Microsoft vijf partners bekend gemaakt: American Express, Click Commerce, eBay, Expedia.com en Groove Networks, die al prototypes en conceptuele demonstraties hebben ontwikkeld die op 'HailStorm' gebaseerde scenario's illustreren.

In een technologiebriefing voor pers en analisten demonstreerde Bill Gates, chairman en chief software architect, voor het eerst HailStorm-technologieën aan het publiek. HailStorm-technologieën zullen een nieuwe wereld van computergebruik mogelijk maken, waar alle applicaties, apparaten en diensten waarmee gebruikers te maken hebben, kunnen samenwerken zoals zij dat willen.

"HailStorm is een belangrijke .NET-mijlpaal in Microsoft's missie om mensen de mogelijkheden te geven die zij willen, door hen te voorzien van goede software, ongeacht plaats en tijd en op elk apparaat," zegt Gates. "We denken dat deze innovatie de mogelijkheden voor de gebruiker op een nieuw niveau tilt en ongeëvenaarde kansen geeft aan de industrie. Het zal een hernieuwde interesse voor het Internet teweegbrengen."

In plaats van dat gebruikers zich moeten aanpassen aan elke technologie, passen de HailStorm-diensten zich aan de gebruikers aan en bieden zij een consistente gebruikservaring binnen het gehele 'persoonlijke netwerk' van de gebruiker. Op HailStorm gebaseerde oplossingen stellen de gebruiker in staat om persoonlijke informatie te beheren en te beveiligen. Dit in tegenstelling tot de wereld van vandaag waarin deze informatie verspreid is over het technologielandschap, zonder mogelijkheden om de privacy onder controle te krijgen. Daarnaast kunnen deze oplossingen verschillende technologieën laten samenwerken, waardoor de gebruikers niet langer het integratiepunt hoeven te vormen.

HailStorm: een consistentere, meer persoonlijke gebruikservaring Microsoft .NET, Microsoft's op XML gebaseerde webservices-platform, steunt op vier pilaren: het .NET Framework en de .NET Visual Studio ontwikkeltools; de .NET Enterprise Servers die de robuuste infrastructuur bieden voor webdiensten, .NET-apparaten en gebruikservaringen; alsmede .NET-diensten. De nieuwe HailStorm-technologie is het resultaat van het werk van de .NET Services Group, die verantwoordelijk is voor het bouwen van XML-gebaseerde webdiensten voor bedrijven en consumenten.

HailStorm is een nieuw soort platform dat bestaat uit een reeks webdiensten en een onderliggende dienstenarchitectuur. De HailStorm diensten zijn rond de individuele gebruiker georiënteerd en stellen de ontwikkelaars in staat om, met toestemming van de gebruiker, bijvoorbeeld toegang te krijgen tot zijn agenda, contactinformatie of documenten, vanuit elke applicatie, elk apparaat of elke service die met Internet is verbonden. HailStorm gebruikt het Passport gebruikersauthentificatie systeem om de identiteit en de informatie van individuele gebruikers te beveiligen. Zowel Passport als de HailStorm-diensten vereisen toestemming en expliciete keuze van de gebruiker voor het vrijgeven van persoonlijke informatie.

"HailStorm zet het debat over online privacy op zijn kop," stelt Bob Muglia, Microsoft group vice president voor .NET-services. "Het fundamentele uitgangspunt hierbij is dat de gebruiker de eigenaar is van zijn persoonlijke informatie en dat hij daar de controle over houdt. Alleen de gebruiker zelf kan dus bepalen wie hij deze persoonlijke informatie geeft en onder welke voorwaarden."

Open toegang vanuit elke applicatie en dienst, en vanaf elk apparaat HailStorm werkt conform een open toegangsmodel, waarbinnen alle interacties plaatsvinden via op XML gebaseerde SOAP-protocollen. Het gebruik van standaard XML- en SOAP-protocollen betekent dat interactie mogelijk is tussen HailStorm en elke applicatie, elk apparaat of elke dienst die verbonden is met het Internet, ongeacht de onderliggende besturingssystemen, programmeertalen of online services. Er is geen Microsoft-software nodig op een client of server om toegang te krijgen tot HailStorm. Microsoft heeft diverse demonstraties gegeven van platforms met toegang tot 'HailStorm', waaronder Microsoft Windows, Apple Macintosh, Pocket PC, Palm en diverse UNIX-versies. Ook Windows XP, Microsoft's besturingssysteem van de volgende generatie dat momenteel nog in ontwikkeling is, zal het voor gebruikers dus mogelijk maken om toegang te krijgen tot 'HailStorm'-diensten, terwijl ontwikkelaars op HailStorm gebaseerde diensten kunnen bouwen.

"We denken dat de technologie een belangrijke rol speelt in het tot stand brengen van hoogwaardige .NET-diensten. Deze diensten plaatsen de individuele gebruiker in het centrum van de technologie waar zij mee te maken krijgen," zegt Muglia. "We zijn van mening dat ontwikkelaars aanzienlijke voordelen kunnen behalen door services te bouwen die meerwaarde bieden aan hun klanten, zoals de mogelijkheid om automatisch in te loggen op favoriete websites, relevante mededelingen tijdig te ontvangen en de mogelijkheid om informatie op een veilige manier te delen met iedereen, overal en op elk apparaat."

Partners ondersteunen HailStorm
Enkele toonaangevende bedrijven hebben reeds prototypes en conceptuele demonstraties ontwikkeld die laten zien hoe zij met behulp van HailStorm betere diensten kunnen bouwen die naadloos integreren met de andere technologieën in het leven van hun klanten. Deze bedrijven lieten de voordelen van HailStorm zien voor services die in elke oplossing kunnen worden opgenomen. Bedrijven die HailStorm gebruiken kunnen hun operationele en ontwikkelingskosten terugbrengen door te profiteren van Microsoft's investeringen in HailStorm. Ook kunnen zij de bestaande relaties met klanten verbeteren, nieuwe klanten aantrekken door een relevanter en meer op de persoon aangepast aanbod, alsmede een betere integratie bewerkstelligen met andere oplossingen binnen het 'persoonlijke netwerk' van de klant. HailStorm is het resultaat van een open ontwerpproces, waarbinnen ontwerpen van te voren bekeken kunnen worden door de ontwikkelgemeenschap.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...