Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag eerste Nederlandse Nail Art Kampioenschap

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

E e r s t e N e d e r l a n d s e N a i l A r t K a m p i o e n s c h a p
Een grot succes

Het eerste Nederlandse Nail Art Kampioenschap, gehouden op 18 maart, is een groot succes geworden. Deze creatieve wedstrijd werd gehouden tijdens Beauty Trade Special in de Utrechtse Jaarbeurs, de vakbeurs voor schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en voetverzorgers. Nagelstyliste Wendy Verharen van nagelstudio'Art of Beauty' uit Heeze won de eerste prijs: een prachtige bokaal en f 500.

Het vakblad Prof Nail organiseert al jaren de wedstrijd Nail Design: het maken van de mooiste, natuurlijk ogende kunstnagels. Nu Nail Art, het aanbrengen van versieringen op (kunst)nagels, een echte trend geworden is, werd het tijd voor een aparte wedstrijd. De zestien deelneemsters hadden elk een eigen model meegenomen. Ze hadden 2,5 uur de tijd voor een draagbare, commercieel haalbare nail art met het vooraf opgegeven thema 'Lente'.

De wedstrijd werd gewonnen door Wendy Verharen-Isbouts. Zij was zowel technisch als creatief de beste. Haar abstracte Glass Design nagels met blauw, groen, goud, glitters en een toefje oranje kregen alle lof van de jury. Tweede werd Ilse Wijgergangs en derde Suzanne van der Kooy Zij vertegenwoordigen Nederland bij de Internationale Nail Art Kampioenschappen, op 6 mei 2001 tijdens de vakbeurs Hair & Beauty in Frankfurt. Het thema van de wedstrijd daar is 'Europa'.

Het eindresultaat werd door de deskundige jury beoordeeld op werkwijze, creativiteit, vertaling van het thema, kleurstelling en totaalbeeld. De vakjury bestond uit schoonheidsspecialiste en kunstenares Nienke van der Kooi, modeontwerpster Hester Salman en de nail art docenten Renata Versteeg, Gaby van der Putte en Anneke van der Sar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie