Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ede gaat zebrapad op proef aanleggen in Lunteren

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Zebrapad op proef in Lunteren

De gemeente Ede gaat, bij wijze van proef, een zebrapad aanleggen op het kruispunt Honskamperweg-Zandkampweg-Edeseweg-Dorpsstraat in Lunteren. Het is momenteel lastig de Edeseweg/Dorpsstraat over te steken.

De locatie Honskamperweg-Zandkampweg-Edeseweg-Dorpsstraat is op zich niet zo geschikt voor een zebrapad. De autos rijden er vrij hard, er wordt niet de hele dag overgestoken maar vooral bij het begin en einde van de schooltijden steken er vooral veel fietsers over. Toch heeft de gemeente, in samenspraak met de bewoners, gekozen voor deze oplossing omdat andere oplossingen niet mogelijk blijken. In de loop van de zomer gaat de gemeente bekijken of het zebrapad het gewenste effect heeft.

Voor het zebrapad komen waarschuwingsborden te staan die automobilisten er op wijzen dat zij hun snelheid aan moeten passen.Ede, 21 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie