Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoemingen Commissie Paardenhouderij

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Benoemingen commissie paardenhouderij

Voorzitter P.W. Blokland van de Commissie Paardenhouderij wordt opgevolgd door J. Jonkers (Heerde). Met deze voordracht heeft het bestuur van het Productschap Vee en Vlees (PVV) onlangs ingestemd.

De heer Blokland (Groot Ammers) heeft als voorzitter van het sectorbestuur leiding gegeven aan de overgang van de afdeling Paardenhouderij van het voormalige Landbouwschap naar het sectorbestuur onder de vlag van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Hij heeft er aan bijgedragen dat in het sectorbestuur alle geledingen van de paardenhouderij vertegenwoordigd zijn, niet alleen de fokkerij, maar ook de (wedstrijd)sport en de recreatie, en zowel de bedrijfsmatige paardenhouderij als de meer hobbymatige paardenhouderij. Als voorzitter heeft de heer Blokland zich sterk gemaakt voor een PBO-status voor de paardenhouderij en onder zijn leiding is ook een sectorvisie paarden-houderij afgerond.

De nieuwe voorzitter, de heer Jonkers, is partner in een adviesbureau op het terrein van vestigings- en vergunningenterrein voor paardenhouders. Daarvoor heeft hij 20 jaar een leidinggevende functie vervuld bij de Algemene Inspectie Dienst (AID) van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Verder is hij voorzitter van de Federatie van Bonden van Hengstenhouders. En aangezien de fokkerij aan de basis staat voor alle gebruiksdoelen in de paardenhouderij, is hij ook betrokken bij alle geledingen van de sector. Vanuit het motto `Eendracht maakt macht' is zijn doel de paardensector, met al zijn eigenheden, tot volwaardige gespreks-partner te maken voor de overheden en maatschappelijke groeperingen op alle relevante beleidsterreinen, zoals diergezondheid, ruimtelijke ordening, dieren-welzijn en fiscaal beleid. Een sector met een omzet van fl. 2 miljard, waarin en waarvoor zo weing geregeld is, moet de handen inéén slaan om het belang en de belangen van die sector goed te kunnen dienen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie