Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Marine opent nieuwe website

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Marine opent nieuwe website

21-03-2001

Sinds vandaag beschikt de Koninklijke Marine over een nieuwe website. Wie het adres www.marine.nl intypt, kan op via het Internet niet alleen het laatste nieuws over de marine lezen, maar ook kennis maken met de taken en middelen van dit krijgsmachtdeel. Bovendien biedt de website de kans om te kijken welke vacatures beschikbaar zijn, voor zowel militairen als burgers. Iemand op zoek naar een stage kan (binnenkort) ook meer informatie vinden over stageplaatsen en
-onderwerpen. Bij de start telt de marinewebsite al zo´n 600 pagina´s; dit aantal zal de komende tijd snel uitbreiden. Een website is immers nooit af.

De voorbereidingen voor de nieuwe website van de Koninklijke Marine hebben ongeveer een jaar in beslag genomen. De website van de marine is naast die van het ministerie van Defensie en de Koninklijke Landmacht het derde onderdeel van de websites die namens het ministerie in de lucht zullen komen. De websites van de Koninklijke Luchtmacht, Marechaussee en het Defensie Interservice Commando zullen de komende maanden nog volgen. Het uitgangspunt van de defensiesites is het brengen van nieuws, het geven van voorlichting en het verspreiden van wervingsinformatie, alles passend binnen het streven naar openheid en transparantie.

De nieuwe website van de marine heeft als motto 'De Koninklijke Marine: 24 uur per dag'. Het bijzondere aan de website is dat er geen echte homepage (openingspagina) is, maar dat, de bezoeker, afhankelijk van het tijdstip waarop die de website bezoekt, ergens in de website terechtkomt. Pagina´s in de website bestaan uit afgeronde onderwerpen. Dit geheel wordt gestuurd door een tijdsbalk, die een dag van het werk van de marine toont, verdeelt over blokken van twee uur. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat de marine een militair bedrijf is, dat in staat is dag en nacht zijn taken uit te voeren, overal ter wereld. Vanuit de tijdsbalk is het mogelijk om naar veel andere pagina´s door te gaan, dankzij een heldere navigatie.

De nieuwe website brengt nieuws in de vorm van persberichten en kamerbrieven, maar ook achtergrondinformatie over personeel, taken en middelen. Ook wordt er aandacht besteed aan missies, zoals UNMEE, waarin het Korps Mariniers een prominente rol speelt. Voor het thuisfront is informatie beschikbaar over de missies en mededelingen van schepen en kunnen oudgedienden op zoek gaan naar hun buddy´s van weleer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie