Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sun introduceert nieuwe lijn 'Midframe'-servers

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Sun introduceert nieuwe lijn 'Midframe'-servers voor optimale beschikbaarheid

Op UltraSPARC III gebaseerde Sun Fire servers bieden mainframe-features voor midrange-prijs

Amersfoort, 21 maart 2001 - Met de introductie van de Sun Fire servers, één van de belangrijkste aankondigingen in haar geschiedenis, komt Sun tegemoet aan de sterk toegenomen vraag naar beschikbaarheid. De nieuwe systemen geven een compleet nieuwe betekenis aan het begrip midrange servers en met prijzen vanaf 233.000 gulden verlagen ze de kosten voor maximale beschikbaarheid aanzienlijk. Met de nieuwe systemen verwacht Sun haar voorsprong in de servermarkt verder te kunnen vergroten.

Midframes
De nieuwe servers worden Midframes genoemd omdat zij tegen midrange prijzen een aantal features bieden die tot nu toe alleen waren voorbehouden aan de veel duurdere mainframes. De nieuwe reeks servers, de Sun Fire 3800, 4800, 4810 en 6800, vormen een belangrijke aanvulling op Sun's huidige succesvolle Enterprise Servers. De nieuwe systemen bieden een ongeëvenaard niveau van systeembeschikbaarheid, gecombineerd met hoge applicatieprestaties, flexibiliteit en de bescherming van eerdere en toekomstige investeringen. Met de nieuwe servers bieden klanten de mogelijkheid de wereldwijde groei van de internet-infrastructuur maximaal te benutten.

Aan de basis van de Midframe systemen staan baanbrekende technologie en een geheel nieuw uitgebalanceerd systeemontwerp. Voorbeelden van dergelijke ontwerp-innovaties zijn 'redundant component interconnection'-technologie, het vermogen om een systeem dynamisch te splitsen in meerdere systemen, het kopiëren van hardware componenten en 'on-the-fly' processor upgrades (ongekend voor deze systeemklasse). Kern van de systemen is de krachtige UltraSPARC III processor, Sun's derde generatie 64-bit chip, en het Solaris 8-besturingssysteem.

Scott McNealy, Sun Microsystems' voorzitter en CEO: "De nieuwe systemen betekenen goed nieuws voor de klanten en slecht nieuws voor de concurrentie. Met onze huidige productlijn zagen we ons marktaandeel het afgelopen jaar al sterk groeien. Nu we deze nieuwe systemen hebben, komen we ook in markten binnen waar andere leveranciers nog domineren."

"Het gaat uiteindelijk alleen maar om beschikbaarheid", zegt John Shoemaker, Executive VP van Sun's System Products Group. "Vanaf nu zullen de prestaties van midrange systemen ook worden bepaald door de daadwerkelijke beschikbaarheid van applicaties en de rentabiliteit. De nieuwe Sun Fire Midframe is precies wat klanten nodig hebben om een hogere opbrengst te realiseren met hun investeringen in informatietechnologie."

Uptime maakt het verschil
De Sun Fire servers bevatten een aantal innovaties die nieuw zijn voor deze systeemklasse. Essentieel voor de beschikbaarheid van de servers is de Fireplane interconnection of 'backplane'. Deze volledig redundante 'backplane', maakt foutdetectie en -isolatie mogelijk in een volledig operationele omgeving. Omdat het systeem in aparte domeinen te splitsen is, kan de klant midrange systemen ontwerpen met ongekende niveaus van fouttolerantie, uptime, beveiliging en flexibiliteit met betrekking tot groei en belasting.

Het robuuste ontwerp van de Sun Fireplane interconnect biedt een grotere bandbreedte en daarmee betere prestaties en snellere responstijden. Met 9.6 GB/sec ondersteund vermogen maakt de Sun Fireplane interconnect bijna vijfmaal zoveel doorvoer mogelijk als vergelijkbare systemen in de markt.

De Sun Fire systemen zijn de enige servers waarbij on line uitvoeren van upgrades mogelijk is. 'Hot' CPU-upgrades, I/O en geheugen-upgrades plus de mogelijkheid kerncomponenten van het Solaris Operating Environment aan te passen terwijl het systeem gewoon in de lucht blijft, zorgen voor een extreem hoge uptime en serviceniveau. Deze vorm van onderhoud laat zich vergelijken met die van een auto die al rijdend op de snelweg wordt afgesteld en van nieuwe olie wordt voorzien.

Behalve de interconnect zijn ook vrijwel alle andere hardware-onderdelen (van data- en geheugenpaden, syteem controller en voeding, tot en met koeling en zelfs de klok) volledig redundant uitgevoerd. Hiermee ontstaan systemen die geen 'single point of failure' hebben. De Sun severs zijn ook voorzien van een end-to-end ECC (Error Checking Correction Code) voor controle op gegevens, adressen en externe opslag.

The Sun Fire servers worden geleverd met Sun Management Center software. Dit is een krachtige en efficiënte webgebaseerde beheerapplicatie die één centrale mogelijkheid biedt voor het managen en beheren van de systemen. Naast hogere efficiency biedt Sun Management Center de klant ook geavanceerde systeemanalyse en configuratiebeheer.

Systeemprestaties
Het uitgebalanceerde systeemontwerp en de voordelen van de UltraSPARC III processor zijn essentieel voor de perfecte en voorspelbare prestaties van het systeem. Zo is de geheugencontroller, doorgaans een aparte chip, hier geïntegreerd in de CPU. Dit maakt het systeem sneller en meer betrouwbaar. Daarnaast worden aparte adres- en datapaden op de interconnect gereserveerd voor data transfer. Hierdoor wordt de interne data-afhandeling een stuk sneller, wat resulteert in hogere prestaties van het systeem. In de praktijk is dit inmiddels aangetoond door de realisatie van diverse records en benchmarks met applicaties van onder meer Oracle en Peoplesoft.

Bescherming van investeringen
Net als bij de Sun Enterprise midrange systemen zijn ook de Sun Fire servers voorzien van een zelfde architectuur en componenten die onderling uitgewisseld kunnen worden, van systeemborden tot en met voeding. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig hun capaciteit verdelen over verschillende systemen en daarmee hun middelen optimaal inzetten.

Sun gaat hierin zelfs zo ver, dat klanten hun systemen kunnen upgraden door het simpelweg verplaatsen van alle essentiële onderdelen naar een groter chassis. Daarop aansluitend biedt Sun ook interessante aanschafmogelijkheden als 'capacity on demand' waarbij je het systeem kan laten meegroeien met het activiteitenniveau van de onderneming. Daarbij komt nog dat de nieuwe Sun Fire servers raad weten met combinaties van CPU's met verschillende kloksnelheden.

Moeiteloze migratie
Zoals altijd garandeert Sun ook dit keer een moeiteloze migratie door de 100% binaire compatibiliteit van de Solaris-applicaties. Ook biedt Sun een applicatie-garantie voor het Solaris 8 besturingssysteem. De toepassing van één en dezelfde omgeving maakt het mogelijk dat Sun nu een reeks systemen levert die volledig op elkaar aansluiten, van klein tot groot, van 1250 euro tot enkele miljoenen euro's of meer.

Alle systemen zijn standaard voorzien van Solaris 8 en zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Een volledige on line perskit is beschikbaar op:
www.sun.com/midframe/presskit
Illustraties van de nieuwe systemen zijn te downloaden vanaf: www.sun.com/smrc onder product photo's

Over Sun Microsystems
Sinds haar oprichting in 1982 heeft Sun Microsystems (Nasdaq: SUNW) door haar unieke visie 'The Network Is The Computer' een leidende positie veroverd op het gebied van industriële hardware, software en diensten. Met haar technologie voorziet Sun het Internet van de kracht waarmee ondernemingen wereldwijd profiteren van de netwerkeconomie. Sun behaalde in het fiscale jaar 2000 een jaaromzet van $ 19,2 miljard en is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen. Op www.sun.nl s meer informatie over het bedrijf beschikbaar.

Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en 'The Network Is The Computer' zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en onder licentie gebruikt, en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc.

Voor meer informatie:

Sun Microsystems
Jeanette Verstappen
Tel.: 033 45 15 000
e-mail: jeanette.verstappen@holland.sun.com Whizpr
Ward van Beek
Tel.: 0317 -410 483
e-mail: (sun@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...