Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ELSA bekroont 20-jarig bestaan met nieuwe strategie

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ELSA bekroont 20-jarig bestaan met nieuwe strategie

Al op komende Hannover Messe (22-28 maart) introductie van nieuwe producten voor (draadloze) thuisnetwerken

Nieuwegein, 21 maart 2001- Tegelijk met de bekendmaking van goede financiële resultaten over 2000 kondigt ELSA een nieuwe strategie aan. Het bedrijf is internationaal leverancier van PC-componenten voor internettoegang en grafische toepassingen voor professionele eindgebruikers. In de nieuwe strategie wordt deze expertise ingezet om ook producten te ontwikkelen voor PC-netwerken in huishoudens.

Volgens onafhankelijk marktonderzoek stijgt het aantal gezinnen in Europa dat over een eigen thuisnetwerk beschikt van 700.000 in 2000 naar meer dan 25 miljoen in 2005. Dat betekent een jaarlijkse groei van circa 110 procent.

ELSA AG heeft bij de start van het nieuwe millennium een uitstekende positie veroverd om ook in deze consumentenmarkt een leidende rol te spelen. Het bedrijf steunt daarbij op zijn kennis van en investeringen in internettoegang, analoge modems, draadloze communicatie en breedbandtoepassingen. Dat, gecombineerd met expertise op het gebied van grafische toepassingen, levert een uitstekende basis voor multimediatoepassingen bij de consument thuis.

ELSA zet zijn succesvolle strategie voor de professionele markten voort. De daaruit voorkomende professionele technologie zal in het vervolg ook geschikt gemaakt worden voor de consumentenmarkt. ELSA richt zich daarbij allereerst op huishoudens met meerdere PC's die alle gebruik moeten kunnen maken van één internettoegang, één printer en
-bijvoorbeeld- één scanner. Draadloze netwerken zijn dan dé oplossing.
Na de introductie van de jaarcijfers licht Theo Beisch, CEO van ELSA AG de nieuwe strategie toe: "Bij ELSA is innovatie traditie. Toenemende bandbreedte en dalende communicatie-kosten maken digitale netwerken ook voor huishoudens aantrekkelijk. ELSA zal in deze ontwikkeling een bepalende rol spelen. Naast één internettoegang die in iedere kamer van het huis beschikbaar is, is ook de toegang tot digitale muziek en video
-van zowel de familiecollectie op de eigen mediaserver als rechtstreeks op het web- een belangrijke ontwikkeling. De open standaard van de PC-industrie leidt tot de meest uiteenlopende toepassingen waaruit de consument vrijelijk kan kiezen. ELSA zal de netwerktechnologie die nu nog slechts voorbehouden is aan professionele omgevingen, aanpassen zodat de consument die gemakkelijk zelf kan installeren en gebruiken. We gaan een digitale multimediatoekomst tegemoet, óók thuis: met een privénetwerk door het hele huis, op volle snelheid."

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, videoconferencingsystemen, grafische kaarten en monitoren. ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkatoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan) , Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België). Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland.

ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

Voor productinformatie kunt u bellen met : ELSA +32 9 382 72 62

In Nederland worden de ELSA-producten gedistribueerd door: MCDOS, PST, Pollux, Quote Components en Stebis

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie