Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijk Groen Plan plant bomen in Hasseler Es

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente HengeloGemeentelijk Groen Plan start met planten van bomen in Hasseler Es

21 maart 2001 op de jaarlijkse Landelijke Bomenfeestdag zal wethouder De Waal om 12.00 uur symbolisch drie bomen planten in de Hasseler Es. De bomen (watercipressen) worden geplant tussen de basisscholen de Timp en 't Eimink. Leerlingen van groep zes, zeven en acht zijn hierbij aanwezig.

Deze dag markeert de start van de uitvoering van het Gemeentelijk Groen Plan. Het aantal bomen dat de gemeente beheert neemt toe. In 2000 zijn er 541 bomen meer geplant dan gekapt. Van 1995 tot en met 2000 is het aantal bomen toegenomen met 1291 stuks. In totaliteit beheert de gemeente 29.844 bomen.

De komende jaren zal de gemeente bomen gaan planten langs enkele invalswegen en ringwegen. In het najaar van 2001 starten we met het planten van bomen langs de Deurningerstraat. Ook de Breemarsweg en waarschijnlijk de Oldenzaalsestraat krijgen in de komende jaren een vernieuwde bomenstructuur. Het groen in Nijverheid krijgt extra aandacht vanwege grondwaterschommelingen. Deze schommelingen zijn een groot gevaar voor de levensvatbaarheid van de bomen. Heel Hengelo Zuid heeft met dit probleem te maken. Tenslotte neemt het groen in Hengelo toe door de aanleg van een waterpark ten zuiden van 't Genseler.

Naast het planten van bomen langs de invalswegen worden er `wijkgroenplannen' opgesteld. Daarbij zal aan burgers gevraagd worden welke wensen zij hebben. De `wijkgroenplannen' dienen als basis voor de verdere ontwikkeling van nieuwe, en het beheer van bestaande stedelijke groenvoorzieningen in Hengelo.

Dit najaar laat wethouder De Waal een bomennota opstellen. In die nota worden voorstellen opgenomen over de kwaliteit van het snoeien en de wijze waarop boombescherming plaats moet vinden. Ook de kapverordening en de lijst met monumentale bomen van Hengelo wordt geactualiseerd.

Boomfeestdag 2001w.jpg (27725 bytes) Boomfeestdag 2001e.jpg (38905 bytes) Boomfeestdag 2001i.jpg (32825 bytes) Boomfeestdag 2001s.jpg (36956 bytes)
Boomfeestdag 2001q.jpg (42065 bytes)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie