Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 22-03-2001 Politieberichten van 21/3 (13.00 uur) t/m 22/3 (07.00 uur)

Joure: vernielingen
Van dinsdag op woensdag zijn op de bouwplaats van het OSG/Bornego College aan de Sewei een aantal vernielingen gepleegd. Op de 1e en 2e verdieping werden wandtegels vernield en lijm op de muren en deuren gesmeerd. Ook werden tegels op de wand geplakt. Tegellijm werd aangemaakt en twee schakelkasten werden vernield. Het schadebedrag is niet bekend. Een 44-jarige inwoner van Rotsterhaule deed namens het bouwbedrijf uit Heerenveen aangifte van vernieling.

Peperga: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 11.45 uur vond op de Rijksweg A 32 onder Peperga een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 33-jarige inwoonster van Steenwijkerwold, wilde de radio zachter zetten. Zij kwam toen met haar auto in de berm terecht en verloor de macht over het stuur en kwam vervolgens in de sloot naast de weg tot stilstand. De vrouw liep een pijnlijke nek op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Lemmer: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 12.50 uur kwam er een melding binnen dat personeel van een winkel aan de Tramweg achter een winkeldievegge aanzat. De vrouw, een 58-jarige inwoonster van Lemmer, had een tube lijm ter waarde van f 2,95 weggenomen. Toen zij werd betrapt, had zij de tube op een andere plaats weer neergelegd. Zij werd door het personeel hierover aangesproken en ging er vervolgens vandoor. Het personeel achtervolgde de verdachte maar raakten haar uiteindelijk kwijt. Aan de hand van het signalement kon de vrouw even later in het centrum van Lemmer worden aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het bureau en tegen haar is proces-verbaal op gemaakt, waarna zij weer in vrijheid werd gesteld.

Wijckel: schoorsteenbrand
Woensdag omstreeks 09.10 uur riep de bewoner, een 58-jarige inwoner van Wijckel bij brand in zijn woning aan de Menno van Coehoornweg de hulp in van de brandweer. Het bleek dat het dakhout rondom de afvoerpijp van de kachel vlam had gevat. De vermoedelijk oorzaak van de brand is oververhitting. Door de brandweer werd de afvoerpijp en het verbrande dakhout verwijderd. De woning liep waterschade op.

Burgum: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 13.45 uur werd een diefstal gepleegd bij een winkel aan de Tsjibbe Geartsstrjitte. Een 25-jarige inwoonster van Veenwouden nam uit de winkel een jack weg met een winkelwaarde van f 289.-. De verdachte werd buiten de winkel door het personeel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Een 34-jarige inwoner van Burgum deed aangifte. De zaak tegen de verdachte werd via Kort OM afgehandeld, waarna de verdachte weer in vrijheid werd gesteld.

Sneek: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 20.40 uur reed een bestuurster, een 24-jarige inwoonster van Sneek, met haar personenauto over de Christiaan Schotanusstraat. Op de kruising van deze weg met de Worp Tjaardastraat verleende zij geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets, een 26-jarige inwoner van Sneek, die over de Worp Tjaardastraat deze kruising naderde. Zowel de man als de vrouw werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.25 uur werd op de Populierstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 405 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Sneek: inbraak woning
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Albertine Agnesstraat. Via een openstaand keukenraam kwam men in de woning. Uit de woonkamer werden een stereotoren en een televisie weggenomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Lippenhuizen: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Bukenhage. Het slot van de deur werd geforceerd. Uit de auto werd een radiocassetterecorder weggenomen. De eigenaresse, een 40-jarige inwoonster van Lippenhuizen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: vechtpartij
Donderdag omstreeks 02.50 uur kwam er een melding binnen dat bij de Oude Doelensteeg gevochten zou worden. Ter plaatse bleek dat verschillende groepen tegenover elkaar stonden en van een vechtpartij geen sprake meer was. Er was wel een vechtpartij c.q opstootje geweest. De situatie was nog steeds dreigend. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest, werd niet duidelijk. De partijen zoveel mogelijk gescheiden gehouden en hen met zachte drang verwijderd. Een jongeman, waarvan de gegevens niet bekend zijn, werd met een wondje aan zijn mond voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Geen van de partijen heeft tot op heden aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie