Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 22-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 21 maart 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: verkeerscontrole op Hanzeplein
Op het Hanzeplein werd woensdagochtend een controle gehouden op het rijden in verboden richting op het plein. In een uur tijd reden negeerden vijftig bestuurders de verkeersborden en kregen een bon.

Groningen: controle drugs
Een 39-jarige man uit Groningen werd woensdagavond gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen toen hij op een trapje in de Nieuwe Kijk in t Jatstraat zat. Hij probeerde een gebruikershoeveelheid weg te moffelen en op het bureau kwam bij zijn fouillering vier gram dope tevoorschijn. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: wildplasser
Surveillerende agenten kwamen woensdagnacht in de Derde Drift Lopende Diep een 19-jarige man uit Groningen tegen die stond te plassen tegen de gevel. De man was lastig toen hij werd aangesproken op zijn gedrag en kreeg een bon van f 100.- .

Groningen: rijden onder invloed
Omdat het rijgedrag van een 26-jarige automobilist uit Zevenhuizen op de Nieuwstad woensdagnacht opviel werd de man gecontroleerd en moest hij blazen. Uit de eerste test bleek hij gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar weigerde hij te blazen op het ademanalyseapparaat en maakte problemen die op gepaste wijze werden opgelost. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na afhandeling van de zaak werd de man op vrije voeten gesteld. Zijn vriend een 28-jarige Stadjer - kwam korte tijd later in beeld bij de politie toen hij in de auto ging rijden. Agenten zagen dat de man diverse keren in verboden richting reed en reden met een snelheid van 120 km per uur door de stad. De auto werd aan de kant gedirigeerd en de Stadjer kreeg diverse bekeuring en moest na overleg met het openbaar ministerie zijn rijbewijs inleveren. De auto werd in beslag genomen. Op de Pioenstraat werd een 36-jarige Groninger automobilist gecontroleerd en hij blies een alcoholindicatie. De man weigerde op het bureau de blaastest en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een proces-verbaal verliet de man het bureau.

Groningen: slingerende vrachtwagen aan de kant gezet Op de Julianaweg werd woensdagmiddag een Poolse vrachtwagen stopgezet omdat de combinatie slingeren reed. De 37-jarige chauffeur uit Barwino bleek de afgelopen 24 uur slechts 2 uur en 10 minuten rust te hebben genoten. Hij was in een ruk vanaf de Poolse grens naar Nederland gereden. De chauffeur kreeg verplicht negen uur rust en een boete van f 3000.-.

Stadskanaal: politieauto van de weg
Een politieauto van Regiopolitie Drenthe is woensdagavond op de N366 bij Stadskanaal door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een aantal in de berm staande boompjes gebotst. De 40-jarige agent die alleen in de auto zat, bleef ongedeerd. De auto raakte flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: auto total loss
De auto van een 20-jarige inwoonster van Musselkanaal is woensdagavond totaal vernield, nadat ze op de H.J. Kniggestraat in Stadskanaal tegen een boom botste. Ze week uit voor een 31-jarige automobiliste uit Stadskanaal die juist achteruit vanuit een uitrit de weg opreed en haar niet had gezien. De vrouw uit Musselkanaal kwam met de schrik vrij. Haar auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: fietser gewond
Een bejaarde vrouw (76) uit Appingedam is woensdagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt toen ze op de kruising Opwierderweg met de Famsumerweg op haar fiets klem werd gereden door een afslaande lijndienstbus. De 54-jarige chauffeur van de bus, eveneens een inwoner van Appingedam, sloeg op de kruising rechtsaf, maar nam de bocht te krap. Hierdoor raakte de rechts naast hem rijdende bejaarde vrouw klem tussen de bus en de stoeprand, waardoor ze kwam te vallen. Ze is met heup en knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Sappemeer: dronken man aangehouden
Een 48-jarige inwoner van Veendam is woensdag omstreeks middernacht op de Verlengde Herenstraat in Sappemeer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en provoceerde de hele omgeving door lawaai te maken en met een knuppel te zwaaien. Tevens probeerde hij de politiemensen uit te dagen tot een gevecht. Omdat met hem geen land was te bezeilen is hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in de dronkemanscel aan het politiebureau in Groningen.

Feerwerd: alcomobilist
Een 66-jarige inwoonster van de gemeente Zuidhorn is woensdagavond aangehouden op de weg langs het Aduarderdiep voor het rijden onder invloed van alcohol. Ze bleek bij controle aan het politiebureau bijna 2 promille in haar bloed te hebben. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: gewonde bij botsing
Een 30-jarige inwoonster van Appingedam is woensdag gewond geraakt nadat ze met haar auto op de Kloosterweg bij Appingedam tegen een boom was gebotst Ze liep daarbij een polsfractuur op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw wilde een spinnetje in de auto wegblazen, waardoor ze de aandacht voor de weg even verloor. Ze raakte in de linker berm en botste daar tegen een boom. De auto moet als total loss worden beschouwd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie