Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start repetities nieuwe Nederlandse musical Rex

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Start repetities voor nieuwe Nederlandse musical Rex

Komende maandag start de repetitieperiode voor de nieuwe Nederlandse musical REX, die op 5 juni aanstaande in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam in première gaat. De musical is een moderne versie van de Griekse tragedie Oedipus Rex. Rex is student aan de Universiteit van Nijmegen maar net als bij Sophocles wordt hij door een speling van het lot de minnaar van zijn moeder en de moordenaar van zijn vader. Voor het artistieke duo Koen van Dijk (tekst) en Ad van Dijk (muziek) is Rex, na Cyrano de Musical en Joe de Musical de derde musical die zij maken bij Joop van den Ende Theaterproducties.

Schrijver Koen van Dijk plaatste het verhaal van Rex in de periode 1960-1980. De Brabantse studente Joke krijgt een verhouding met de getrouwde professor Laurens en raakt in verwachting. De professor ziet het kind als een bedreiging voor zijn carrière en dwingt Joke tot adoptie. Met behulp van een pastoor wordt Joke naar een huis voor ongehuwde aanstaande moeders in Leiden gebracht, waar zij bevalt van haar kind. Geblinddoekt geeft ze het de borst want ze mag vooral geen band opbouwen met haar baby. Op zijn negentiende ontdekt Rex dat hij is geadopteerd en besluit op zoek te gaan naar zijn werkelijke vader. Door een speling van het lot gaat Rex studeren in Nijmegen en krijgt hij, zonder het te weten, les van zijn moeder Joke tot wie hij zich meteen bijzonder aangetrokken voelt. Op de universiteit ontmoet hij ook de man die zijn vader zal blijken te zijn. Maar dan heeft het onafwendbare noodlot zich al voltrokken.

Bekende namen uit het Nederlandse musicalcircuit werden voor Rex gecontracteerd: Ryan van den Akker (Joke) speelde in Cyrano de Musical en Elisabeth. Maaike Widdershoven (alternate voor Joke) was te zien in West Side Story en Elisabeth. Wim van den Driessche (Laurens) speelde tot voor kort in Elisabeth waarin ook Doris Baaten (Rex' adoptiemoeder) een hoofdrol had. Betty Vermeulen (vrouw van Laurens) had hoofdrollen in Les Misérables in Duitsland en in Fame de Musical. De pastoor zal worden gespeeld door Paul Vaes, bekend uit Miss Saigon, Chicago en Elisabeth. De titelrol wordt gespeeld door de in Nederland nog vrijwel onbekende acteur Rob Pelzer. In Wenen vertolkt hij op dit moment met veel succes de hoofdrol in de musical Mozart.

De regie is in handen van Koen van Dijk, het decorontwerp is van Eric van der Palen en Uri Rapaport is verantwoordelijk voor het lichtontwerp. Eddy Habbema heeft de artistieke en dramaturgische supervisie over Rex. Het orkest staat onder leiding van Ger Otte.

Try outs van Rex vinden plaats in mei in Veenendaal, Zutphen, Oss, Laren, Leiden en Den Helder. Première 5 juni in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam. De voorstelling is daar vervolgens tot en met 1 juli te zien, waarna een tournee volgt langs diverse theaters.

VOOR MEER INFORMATIE: www.musicals.nl

JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES B.V.
Public Relations & Voorlichting, Lindy Noach, (020) 3052 286, (lindy.noach@stageholding.nl)

22 mrt 01 10:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie