Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid 10.00 uur
Winkelende man mishandeld

AMERSFOORT Woensdagavond 21 maart omstreeks kwart voor negen meldde een 53-jarige man zich bij de politie in verband met een mishandeling. In een supermarkt aan de Emiclaerhof kwam de man in botsing met een winkelende vrouw, waarna een woordenwisseling ontstond.

Later werd de aangever door een onbekend gebleven man, vermoedelijk de echtgenoot van de vrouw waarmee hij even tevoren een woordenwisseling had gehad, op een harde manier in de rug geduwd. Hierdoor kwam hij ten val met zijn knieën op een ijzeren rand. Ook kreeg de man nog een klap op zijn strottenhoofd.

Winkelpersoneel voorkwam dat de situatie escaleerde en verwijderde de agressieve man uit de winkel. Aan de hand van een signalement en het relaas van de aangever zal de politie een onderzoek instellen naar de dader.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Donderdagmorgen 22 maart omstreeks half twee zag de politie een bestelauto rijden, met achterin twee snorfietsen. Bij controle bleken de snorfietsen in orde te zijn, maar roken de agenten dat de bestuurder gedronken had.

Een eerste blaastest was reden om de automobilist, een 22-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, aan te houden voor een ademanalyse aan het bureau. Daar bleek het alcoholpercentage 0,95 promille te zijn. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur mocht de man weer naar huis.

Omstreeks vijf uur zag de politie dat een bestuurder van een auto op het Stadhuisplein tegen het verkeer inreed. Bij de controle van de bestuurder, een 31-jarige man uit Harderwijk, roken de collegas een alcohollucht.

Na een eerste blaastest werd de man overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Nadat zijn rijbewijs was ingenomen is de man met een rijverbod van zes uur heengezonden.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmorgen omstreeks kwart voor drie werd de politie naar het postkantoor aan de Noordewierweg gestuurd. Volgens getuigen zou daar worden ingebroken. Ter plaatse zagen de collegas dat een ruit aan de voorzijde van de winkel was vernield en dat er een man naar buiten kwam lopen.

De verdachte, een 33-jarige man uit Amersfoort, werd hierop aangehouden en naar het bureau overgebracht. Uit een ingesteld onderzoek in de winkel trof de politie inderdaad sporen aan die wezen op een inbraak. Aan de hand van deze sporen en de aangifte zal een verder onderzoek worden ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie