Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.10 uur
Veel te hard en zonder rijbewijs

BREUKELEN Op donderdag 22 maart werd een automobilist die veel te hard op de A2 reed, aangehouden.

In de vroege ochtenduren, omstreeks drie uur, zagen politiemensen een auto met hoge snelheid over de A2 nabij Breukelen rijden. Zij zette de achtervolging in en constateerden dat de bestuurder met een snelheid van 170 km/u. reed, terwijl 120 km/u. de maximumsnelheid is.

De automobilist werd bij het benzinestation Haarrijn aan de A2 staande gehouden. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en nog een boete had openstaan van f 450,- voor.. het rijden zonder rijbewijs.

De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Werkendam, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontroles

MONTFOORT / VINKEVEEN / WILNIS / KOCKENGEN De politie heeft op woensdag 21 maart op meerdere plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd.

Tussen 10.40 uur en 11.40 uur werd op de Willeskop in Montfoort gecontroleerd. Van de 335 bestuurders reden er 62 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was 103 km/u.

Van 10.50 uur tot 11.50 uur werd op de Provincialeweg N201 in Vinkeveen de snelheid van 1073 voertuigen gecontroleerd. 22 Bestuurders reden te harder dan de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid bedroeg 100 km/u.

De radar stond van 11.55 uur tot 12.55 uur op de Achthoven Oost opgesteld. 12 Van de 301 gecontroleerde bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 105 km/u.

Op de Provincialeweg N212 in Wilnis werd van 12.05 uur tot 13.05 uur gecontroleerd. 458 voertuigen passeerden de radar, 17 reden harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u.

De radar werd tussen 13.15 uur en 14.15 uur in Kockengen op de Provincialeweg N401 opgesteld. 304 bestuurders hielden zich wel aan de maximumsnelheid van 80 km/u., 17 bestuurders deden dit niet. Hier reed de bestuurder met de meeste haast met een snelheid van 101 km/u.

Aanrijding auto met bromfiets

MIJDRECHT Op woensdagmiddag 21 maart heeft een aanrijding tussen een auto en een bromfiets plaatsgevonden, waarbij de bromfietser gewond raakte.

Rond half vijf reed een 80-jarige bestuurder uit Mijdrecht vanaf de Johannes van Lochemstraat de Anselmusstraat op. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een voor hem van links komende 16-jarige bromfietser uit Mijdrecht. Beide partijen trachtten door te remmen een aanrijding te voorkomen, maar dat lukte niet. De bromfietser botste tegen de linkervoorzijde van de auto op en kwam ten val.

De bromfietser is met pijn in zijn linkerbeen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Hij hoefde niet te worden opgenomen.

Verkeerscontroles

VINKEVEEN / MIJDRECHT / WOERDEN / HARMELEN De politie heeft op woensdag 21 maart een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond in de ochtenduren op de Provincialeweg N201 in Vinkeveen ter hoogte van de afslag van de A2 plaats. 19 Bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder werd bekeurd voor het zonder noodzaak voeren van mistverlichting.

Tussen 14.00 uur en 15.40 uur werd er op het Hofland in Mijdrecht gecontroleerd. 16 Bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

In de avonduren werd er gecontroleerd op de Wilhelminaweg in Woerden en de Dorpsstraat in Harmelen. In Woerden werden 16 en in Harmelen 3 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Doe nuchter rij alcoholvrij
MIJDRECHT In het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter rij alcoholvrij heeft de politie op woensdagavond een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond op de Hofland plaats. Van de 16 bestuurders die moesten blazen, bliezen 15 een `P` (Pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Eén bestuurder blies een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 67 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 205 ug/l., wat net onder de wettelijke grens van 220 ug/l. (0,5 promille) was. Hij werd direct zonder proces-verbaal heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie