Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek over verstedelijking als instrument voor natuurbeleid

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Natuur en de stad

Verstedelijking, een instrument voor het natuurbeleid?

ISBN 90 75365 38 1

'De paden op, de lanen in'. Onder dit motto zoeken Nederlanders al decennia lang in hun vrije tijd de natuur op. Sinds tien jaar neemt het oppervlak aan natuur in Nederland gelukkig weer toe. Maar hoe zit het met de kwaliteit daarvan? De mensenwensen zijn in de loop der tijd veranderd; mensen zijn meer visueel ingesteld, ze willen zappen en beleven.
De natuur die wordt aangelegd en beheerd is daarentegen niet veranderd: zij verwijst naar vroeger, zij is nog steeds de tegenpool van de drukke, lawaaierige, giftige stad. Maar die retro-romantische tegenstelling is verleden tijd. Het is nodig de verhouding tussen stad en natuur te herzien.
Daarover gaat dit boek. Het verkent hoe stedelijke natuur kan worden gecombineerd met nieuwe kwaliteit in de vorm van onverwachte en spectaculaire natuurervaringen. Het verkent hoe stadse gebouwen de natuurwaarde van het landelijk gebied op een aantrekkelijke manier kunnen versterken.

Auteur: Wim Timmermans
Het boek telt 60 pagina's, is geheel in kleur en tweetalig (nederlands en engels).

Natuur en de stad

BESTELFORMULIER

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie